Ar noziedzību saistīto «Elles eņģeļu» rindās arī Latvijas motoklubs (74)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas motoklubs «Lāči» oficiāli ir kļuvis par pasaulslaveno «Elles eņģeļu» Latvijas nodaļu. Daudzās valstīs tiesībsargājošās iestādes šo motociklistu apvienību saista ar organizēto noziedzību, bet Valsts policijai līdz šim brīdim nav ziņu par šā vai cita Latvijas motokluba kriminālām darbībām, vēsta Latvijas radio.

Eiropas policijas birojs pagājušajā gada nogalē izplatīja informāciju par motociklistu bandu pieplūdumu Eiropā no tādām valstīm kā ASV, Kanāda un Austrālija. Eiropola ieskatā tas rada bažas par vardarbīgām bandu cīņām, kādas 90.gados piedzīvoja Skandināvija. Pēc tiesībsargājošās iestādes ziņām motociklistu bandas veido starptautiskus tīklus narkotiku, ieroču un cilvēku tirdzniecībai.

Eiropola redzeslokā esošie «Elles eņģeļi» vēl pērn Latvijas motoklubu bija nosaukuši par perspektīvu starptautiskā tīkla dalībnieku, bet nu pasludinājuši par Latvijas nodaļu. Kamēr Eiropas policijas birojs skandina trauksmes zvanus, Latvijas policijai nav ziņu par Latvijas motoklubu kriminālo dabu, Latvijas radio paskaidro policijas pārstāve Sintija Virse.

Klubs izpleties pa visu pasauli

Pagājušā gadsimta vidū Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) dibinātais motoklubs «Hells Angels» jeb latviski «Elles eņģeļi» mūsdienās ir izpleties pa visu pasauli - tam ir nodaļas aptuveni 35 valstīs un vēl desmit gaida rindā uz uzņemšanu.

Cenšas apgūt jaunas teritorijas

Avots kādā Eiropas tiesībsargājošā iestādē, kurš pastiprināti nodarbojas ar motociklistu bandu izpēti, Latvijas Radio iepriekš stāstīja, ka tā sauktais motoklubu «lielais četrinieks», kurā ietilpst arī «Elles eņģeļi», pēdējos gados cenšas izplesties neapgūtajās teritorijās, tostarp Austrumeiropā un Baltijas valstīs.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu