«Rīgas satiksme» solās izvērtēt šofera atteikumu izlaist no autobusa paģībušu cilvēku (114)

TVNET/LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvākajā laikā tiks izvērtēta 24.maršruta autobusa vadītāja rīcība, pēc vairākkārtējiem pasažieru lūgumiem atsakoties atvērt stāvoša transportlīdzekļa durvis, lai svaigā gaisā iznestu paģībušu cilvēku, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» pārstāvis Viktors Zaķis.

Ja RS saņems iesniegumu tikai tad izvērtēs?

«Ja attiecīgu iesniegumu saņemsim, noteikti to izvērtēsim, jo tā patiešām ir ārkārtas situācija. Protams, normālā situācijā vadītājs drīkst atvērt durvis tikai pieturvietās, tas ir pašu pasažieru interesēs, tomēr var būt arī izņēmumi,» sacīja Zaķis.

Viņš arī norādīja, ka šoferiem šodien dots rīkojums nekavējoties apturēt transportlīdzekli un izlaist cilvēkus, ja tiem palicis slikti.

«Problēma ir tā, ka autobusi netiek uz priekšu, jo uz ielām neatļautās vietās novietotas privātās mašīnas. Šī iemesla dēļ Mangaļsalā vispār nevar iebraukt, un šeit nelīdz arī fakts, ka šodien norīkoti seši papildus autobusi. Jāatzīst, ka reizēm ļoti grūti prognozēt iedzīvotāju interesi, līdz ar to šodien patiešām izveidojusies ārkārtas situācija,» atzina «Rīgas satiksmes» pārstāvis.

Kā ziņots, interesentiem, kuri vēlējušies klātienē apskatīt buru regates finālu, sastrēgumu dēļ ceļš uz Mangaļsalu šodien priekšpusdienā prasījis trīs stundas. Turklāt pārpildītajā 24.maršruta autobusā, kurš bija ceļā uz Mangaļsalu un iestrēdzis milzīgajā sastrēgumā, noģībuši četri cilvēki.

Kā novēroja «LETA Foto», vispirms slikti palicis kādam vīrietim un viņš zaudējis samaņu, tikmēr šoferis nav pakļāvies citu pasažieru lūgumiem noģībušo izlaist ārā svaigā gaisā. Autobuss tika apturēts nākamajā pieturā un paģībušais kopīgiem spēkiem iznests no autobusa, kur viņam sniegta palīdzība.

Autobusam turpinot ceļu, slikti palicis vēl vairākiem pasažieriem un kopumā šajā autobusā noģībuši četri cilvēki.

Tikmēr brauciens uz Mangaļsalu pa sastrēgumu prasījis trīs stundas.

Kā ziņots, lai novērotu burukuģu un jahtu regates «Tall Ships Races» noslēguma posmu uz Mangaļsalu dodas ļoti liels skaits cilvēku, tādējādi Sarkandaugavā un tās apkaimē izveidojušies milzīgi transporta sastrēgumi, bet pilnajos sabiedriskajos transportos cilvēki ģībst un lūdz izlaist ārā, novēroja «LETA Foto».

Lielā cilvēku pieplūduma dēļ izveidojušies milzīgi transporta sastrēgumi. Lai gan uz molu norīkoti papildus autobusi, tas situāciju neatvieglo, jo sastrēgumu dēļ transportlīdzekļi uz priekšu netiek. Sarkandaugavas iedzīvotāji pārpildītajos autobusos vairs nevar iekāpt, savukārt sastrēgums izveidojies līdz pat Vecmīlgrāvim.

Kā novēroja «LETA Foto», situācija nokaitinājusi ļoti daudzus iedzīvotājus, kas sastrēgumā vaino Rīgas mēru un viņa nespēju pienācīgi organizēt tik vērienīgu pasākumu.

Sabiedriskā transporta pasažieri lūdza šoferus apstāties, lai izkāptu ārā no pārpildītajiem autobusiem, tādējādi neaizbraucot līdz savam galapunktam. Tāpat novēroti daži ģībšanas gadījumi, kad pārpildīto autobusu dēļ pasažieriem nav pienācīga gaisa.

Tāpat sastrēgumu uz Mangaļsalu rada trīs automašīnas, kas pārkarsušas, tādējādi liekot visiem tās apbraukt.

Kā ziņots, ar krāšņu buru parādi šodien noslēgsies burukuģu un jahtu regates «Tall Ships Races» Rīgas posms.

Vairāk nekā 100 burinieku un jahtu, kas Rīgā uzkavējas kopš 25.jūlija, šodien, regates pēdējā dienā, piedalīsies buru parādē - visi kuģi būs vērojami vienkopus paceltām burām.

Burinieki pa Daugavu virzīsies lēnām, apmēram divas stundas, no plkst.11.30 līdz 13.30, no Vecrīgas līdz Daugavas ietekai.

Ieteicamās buru parādes skatīšanās vietas ir Voleru iela un Voleru stāvlaukums, kā arī stāvlaukums Matrožu ielā 15, kur par auto novietošanu būs jāmaksā viens lats. No Mangaļsalas mola varēs vērot, kā kuģi izbrauc pa jūras vārtiem. Skatītājiem, kas dosies uz Mangaļsalas molu, ieteicams izmantot sabiedrisko transportu.

Kā ziņots, no 25.jūlija līdz 28.jūlijam Rīgā notiek starptautisko mācību burukuģu un jahtu regate «The Tall Ships Races 2013» - šajā laikā vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu