Skolām piegādā «interesantus» mācību materiālus (64)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākas izglītības iestādes un pašvaldības saņēmušas mācību un metodiskos līdzekļus krievu valodā, kuros pausta nepatiesa informācija par Latvijai nozīmīgiem vēstures faktiem un kuru saturs neatbilst normatīvo aktu prasībām, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) rīcībā esošā informācija, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Šos materiālus sagatavojusi Jelgavas Krievu kultūras biedrība «Veče».

«Materiālos faktiski tiek attaisnota un atzīta par pareizu Latvijas okupācija, lai aizsargātu PSRS,»

teikts Valsts izglītības satura centra (VISC) atzinumā.

Veicot pārbaudi, VISC konstatējis, ka izplatītais materiāls neatbilst normatīvajos aktos noteiktajam vispārējās izglītības mācību saturam. Turklāt materiāli nav izmantojami kā mācību vai metodiskais materiāls izglītības procesā, jo tajos skaidrotie temati un termini neatbilst pamatizglītības un vidējās izglītības standartos noteiktajam.

Izglītības ministre Ina Druviete vērsusies pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska, lūdzot Iekšlietu ministriju izvērtēt šā materiāla atbilstību tiesību aktu normām, kā arī īstenot atbilstošu rīcību šāda materiāla izplatīšanas tiesiskuma nodrošināšanā.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu