VUGD mācībās izspēlēs avāriju minerālmēslu terminālī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) organizēs mācības «Alpha Osta» minerālmēslu terminālī, kuru laikā izspēlēs pārkraušanas termināla avāriju, zināja Valsts vides dienestā (VVD).

VUGD mācības organizēs ceturtdien, 30.oktobrī, plkst.10. Mācību laikā jārēķinās ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem Rīgā, Atlantijas ielā. Mācības notiks uzņēmuma «Alpha osta» teritorijā, to laikā laikā tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti «Alpha Osta» minerālmēslu uzglabāšanas un pārkraušanas terminālā, civilās aizsardzības plānā, ārpus objekta civilās aizsardzības plānā un kā uzņēmums nodrošina sadarbību ar glābšanas, avārijas dienestiem un citām valsts un pašvaldības institūcijām, veicot katastrofu pārvaldīšanas pasākumus nevēlamu notikumu vai rūpniecisko avāriju gadījumā.

Mācībās piedalās arī Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vides inspektori. Mācību scenārijs paredz «Alpha Osta» minerālmēslu uzglabāšanas un pārkraušanas termināla avāriju, kad veicot minerālmēslu pārkraušanu kupolā, iekrāvēja motora nodalījumā tiek pamanīti dūmi, pieņemot, ka notiek degšana iekrāvēja motora nodalījumā. Notikuma vietā ir cietušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu