Ķuzis: Zolitūdes traģēdijā vainīgas nebūs «tikai skrūves» (105)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrībai Latvijā nav pamata bažām, ka Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana varētu noslēgties ar secinājumu, ka «vainīgas bija skrūves», - pie atbildības tiks sauktas konkrētas personas, kas iesaistītas sabrukušā veikala būvniecības procesā, šovakar LTV raidījumā «Viens pret vienu» sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Politiķu atbildību gan policija nevērtē.

Ķuzis norādīja, ka jebkura persona, kas nebūs ievērojusi būvniecības noteikumus un normas, tiks saukta pie kriminālatbildības - sākot ar projektētāju un beidzot ar celtnieku. Konkrētus speciālistus gan policijas priekšnieks neminēja.

Saskaņā ar pērn aprīlī apstiprinātajiem grozījumiem Krimināllikumā, kā rezultātā tika samazināti sodi par virkni pārkāpumu, pašreizējā likumdošana paredz, ka par būvniecības noteikumu pārkāpumu var piespriest sodu līdz četriem gadiem ieslodzījumā.

Ķuzis gan uzsvēra, ka «šeit būs daudzi un dažādi panti», taču konkrētus pārkāpumus izvairījās pieminēt, uzsverot, ka tas ir izmeklēšanas noslēpums, jo ir daudz cilvēku, kas gaida, kad policijas priekšnieks izpļāpāsies, lai zinātu, kam gatavoties.

Lieta par Zolitūdes traģēdiju prokuratūrā tiks nodota vēl šogad, apliecināja Ķuzis, precīzāku termiņu gan nenosaucot.

Kā ziņots, pērn Zolitūdē sabruka 2011.gadā ekspluatācijā nodotā veikala «Maxima» griesti. Traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki, tajā skaitā trīs glābēji, kuri centās glābt gruvešos iesprostotos cilvēkus. Šī ir lielākā traģēdija atjaunotās Latvijas vēsturē.

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu