«Vienotībā» esot atbalsts Vīķes-Freibergas kandidatūrai uz prezidenta amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir skaidri paudusi savu skeptisko nostāju par iespēju trešo reizi kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, partijā «Vienotība» viņai ir atbalsts. Tomēr Vīķes-Freibergas nominēšana varētu būt prezidenta vēlēšanu otrās kārtas jautājums, uzskata «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Politiķe šodien žurnālistiem sacīja, ka Vīķes-Freibergas kandidatūrai ir arī liels atbalsts «Vienotībā», tomēr partija respektē eksprezidentes viedokli šajā jautājumā. Tomēr, pēc Āboltiņas domām,

par Vīķes-Freibergas kandidatūru varētu atkal diskutēt, ja vēlēšanu pirmajā kārtā prezidents netiks ievēlēts un notiks otrā kārta.

Kā ziņots, Vīķe-Freiberga, komentējot iespēju atkal kļūt par Valsts prezidenti, jau iepriekš atzina, ka viņa astoņus gadus ir bijusi šajā amatā, tāpēc viņai tas ir noiets posms. «Astoņus gadus esmu, godīgi un aktīvi darbojoties, nokalpojusi par prezidentu. Tas ir ilgāk par jebkuru prezidentu. Esmu savu pienākumu pret valsti izpildījusi un tagad peldu citos ūdeņos,» iepriekš žurnālistiem sacīja eksprezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu