Zāļu valsts aģentūras vadītāja novembrī zaudēs amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktore Inguna Adoviča novembrī zaudēs amatu - par to viņu informējis veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS). Atgādināsim, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) patlaban izmeklē ministra Belēviča iespējamo atrašanos interešu konfliktā, kur ministra «ģimene tieši iesaistīta zāļu izplatīšanā.»

Belēvičs šodien žurnālistiem pavēstījis, ka ar Adoviču darba attiecības netiks turpinātas. Viņai novembrī beidzas darba līgums par pašreizējo pienākumu pildīšanu, un tas netiks pagarināts. Adoviča varēšot strādāt jebkur citur valsts pārvaldē, taču pats Belēvičs viņai nepiedāvās rotēt uz kādu citu amatu. «Viņa varēs darīt, ko grib,» izteicās ministrs.

Belēvičs Adovičai pārmeta gan to, ka viņa ar savu rīcību ir panākusi, ka Latvijā ir ļoti dārgas zāles, kā arī zīdaiņi tiek ārstēti ar pieaugušajiem domātajām zālēm, proti, zāļu reģistrēšanas cenrādis ir tik augsts, kas liekot noteikt arī augstas cenas.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija ir piemērojusi disciplinārsodu ZVA direktorei Adovičai saistībā ar konfidenciālas informācijas izpaušanu par vairākiem komersantiem. Viņai samazināta mēnešalga uz četriem mēnešiem, ieturot 10% no mēnešalgas.

Ministrijā iepriekš skaidroja, ka pirms disciplinārlietas ierosināšanas veiktajā dienesta pārbaudē tika konstatēts, ka ZVA direktore nenodrošina Ministru kabineta noteikumu «Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtība» prasību ievērošanu saistībā ar informācijas sniegšanu komersantiem.

Atgādināsim, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) patlaban izmeklē ministra iespējamo atrašanos interešu konfliktā. Inguna Adoviča arī pauda cerību, ka «KNAB izvērtēs veselības ministra iespēju un rīcību būt neatkarīgam un atturēties no, iespējams, lobēšanas situācijā, kad viņa ģimene ir tieši iesaistīta zāļu izplatīšanā».

Adoviča šajā amatā ir kopš 2005.gada.

Kā iepriekš rakstīja portāls Pietiek.com, Veselības ministrs Guntis Belēvičs nonācis nopietnā interešu konfliktā sakarā ar viņa ģimenes farmācijas biznesa interesēm: viņa vadītās ministrijas pārraudzībā esošās Zāļu valsts aģentūras direktorei Ingunai Adovičai disciplinārlietas ietvaros noteikts algas samazinājums par to, ka viņas vadītā iestāde iejaukusies SIA Saules aptieka farmācijas tirdzniecības biznesā. Šīs SIA vienīgais īpašnieks ir veselības ministra dēls Artūrs Belēvičs, kurš ir arī uzņēmuma valdes loceklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu