Par kukuļņemšanu apsūdzētais bijušais RPP Centra pārvaldes priekšnieks neierodas uz tiesu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien līdz nākamā gada 15.februārim atlika krimināllietas izskatīšanu, kurā par kukuļņemšanu saistībā ar kāda intīmkluba darbībām apsūdzēts bijušais Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes priekšnieks Aigars Trulis, jo apsūdzētais uz tiesas sēdi nebija ieradies.

Tiesā skaidroja, ka lieta tiek skatīta slēgtās tiesas sēdēs, tāpēc Truļa neierašanās iemesli netiks izpausti.

Trešdien bija plānota pirmā tiesas sēde.

Šajā krimināllietā bijusī RPP Centra pārvaldes Dienesta izmeklēšanas un iekšējās kontroles nodaļas priekšniece Elīna Jostiņa apsūdzēta pēc Krimināllikuma panta par sutenerismu un Krimināllikuma panta par starpniecību kukuļošanā.

Tāpat lietā apsūdzības uzrādītas vēl trim personām - Edītei Kreicai-Kukulei pēc Krimināllikuma panta par sutenerismu un Krimināllikuma panta par kukuļdošanu, Līgai Kelpšai un Kristīnai Mališevai pēc Krimināllikuma panta par sutenerismu.

Tāpat ziņots, ka 2015.gada 30.jūnijā Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēta kāda bijusī Rīgas pašvaldības policijas amatpersona.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, laika periodā no 2012.gada oktobra līdz 2014.gada aprīlim, viena no apsūdzētajām personām – kāda privātpersona ar otras apsūdzētās personas starpniecību nodeva Rīgas pašvaldības policijas amatpersonai naudu, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, nelikumīgi sniegtu privātpersonai informāciju par Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas vai citu iestāžu ieplānotajiem reidiem un pārbaudēm kādā intīmklubā.

Bijušajai Rīgas pašvaldības policijas amatpersonai inkriminētas divas kukuļa pieņemšanas epizodes 500 latu ( 711 eiro) un 400 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu