Vakar ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki, kuros cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

VUGD informē, ka vakar īsi pirms plkst.22 saņemts izsaukums uz Zemnieku ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām izglābts apmēram 59 gadus vecs vīrietis, bet apmēram 31 gadus vecs vīrietis pirms glābēju ierašanās no ēkas izkļuva saviem spēkiem. Abi vīrieši bija saindējušies ar degšanas produktiem un nodoti mediķiem.

Tāpat ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, divas vieglās automašīnas, asfalta izklājējs, vasarnīca, dārza māja, bunkurs, divi šķūņi un dzīvojamās mājas siena.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies netālu no Daugavgrīvas šosejas Rīgā, kur 40 kvadrātmetru platībā dega koka dārza māja. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.15.27, un īsi pēc plkst.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Seši ugunsgrēki dzēsti novados, četri - Rīgā, bet trīs - citās pilsētās.

Vakar VUGD darbinieki arī veikuši 17 glābšanas darbus - septiņus novados, sešus - Rīgā, bet četrus - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 7662 ugunsgrēki, kuros cietuši 218, bet gājuši bojā 55 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu