Tiešraide. Diskusija par reto slimību diagnostiku un ārstēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Lai aktualizētu un rosinātu diskusiju par reto slimību diagnostiku un ārstēšanu, šodien notiks preses konference «Aktualitātes reto slimību jomā», informēja organizatoru pārstāve Sigita Āboltiņa.

Konferenci organizē Latvijas Reto slimību speciālistu asociācija (RSSA). Tās vadītājs kardiologs Andris Skride norāda, ka pašlaik reto slimību nozare Latvijā attīstās, pateicoties entuziastiem, jo valsts atbalsta neesot.

Lai risinātu aktuālos nozares jautājumus, RSSA organizētajā preses konferencē tiks diskutēts par jau paveikto un nākotnē darāmo reto slimību jomā, kā arī ārstu un pacientu iniciatīvas «Par ārstēšanas pieejamību reto slimībupacientiem» virzību.

Pasākumā piedalīsies Skride, Medicīniskās ģenētikas un prenatālās diagnostikas klīnikas vadītāja Ieva Mālniece, kardiologs Ainārs Rudzītis, biedrības ģenētiski pārmantoto slimību pacientiem un līdzcilvēkiem «Saknes» vadītājs Juris Beikmanis un Latvijas Reto slimību alianses valdes locekle Dita Kļaviņa-Lauberte.

Savukārt rīt, 1.oktobrī, notiks «Latvijas pirmā reto slimību konference». Pasākums norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes aulā, Dzirciema ielā 16.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu