Neatbalsta ierosinājumu publiskot Latvijas Bankas un vēl citu iestāžu darbinieku atlīdzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien noraidīja vairākus Inta Dāldera (V/Par!) priekšlikumus, kas paredzētu publiskot arī Latvijas Bankas, izglītības iestāžu, kā arī valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrību darbinieku un amatpersonu atlīdzību.

Dālderis rosināja noteikt, ka regulējums par atlīdzību publiskošanu attiecas arī uz visiem Latvijas Bankas, vispārējās izglītības iestāžu, profesionālās izglītības iestāžu, kā arī profesionālās ievirzes izglītības iestāžu darbiniekiem un amatpersonām. Priekšlikums arī paredzēja, ka valdība var noteikt tādas Latvijas Bankas amatpersonas un darbiniekus, kuru atalgojums un naudas summas, kas viņiem pienākas, nav publicējamas valsts drošības apsvērumu dēļ, kā arī gala termiņu, kura notecējuma beigās šī informācija kļūst atklāti pieejama Latvijas Nacionālajā arhīvā.

Saskaņā ar Dāldera ierosinājumu, tas attiektos arī uz valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībām, publiski privātajām kapitālsabiedrībām un kapitālsabiedrībām, kurās valsts, pašvaldības vai publiski privātajai kapitālsabiedrībai pieder visas kapitāla daļas.

Šādus priekšlikumus Dālderis bija iesniedzis grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā uz otro lasījumu.

Komisija šos priekšlikumus noraidīja. Vienlaikus deputātiem bija bažas par to, vai pašlaik likumā ietvertais regulējums nebūs pretrunā ar Eiropas Savienības regulu par datu aizsardzību, aģentūrai LETA pastāstīja šī likumprojekta referents Viktors Valainis (V). Deputāti vēl plāno diskutēt par šo jautājumu atsevišķā sēdē.

Kā ziņots, iepriekš deputāti, pieņemot šo likumu, atbalstīja ierosinājumu papildināt likumu ar pienākumu reizi mēnesi publiskot valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atalgojumu ar vārdiem un uzvārdiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu