Šausminoša avārija uz Maskavas ielas - auto pārplēš uz pusēm (464)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Šausminoša avārija šodien notikusi uz Maskavas ielas, netālu no "Supernetto" un "Maximas". Viens no incidentā iesaistītajiem - BMW markas auto pēc ietriekšanās kokā tika pārplēsta uz pusēm," raksta Edgars.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

(Ziņa papildināta ar pēdējām četrām rindkopām.)

Kā TVNET noskaidroja policijā, pēc avārijas slimnīcā smagā stāvoklī nogādāti trīs cilvēki. Kopumā incidentā iesaistītas trīs automašīnas.

Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka Maskavas ielā sadūrās automašīna "Lexus", BMW un "VW Passat". Pēc sākotnējās informācijas no avarējušajām automašīnām slimnīcā nogādāti trīs cilvēki, kuru stāvokli mediķi raksturo kā smagu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka avārijā cieta BMW vadītājs, kā arī "Lexus" vadītājs un pasažieris. Automašīnas pēc sadursmes ietriecās kokā un to nogāza.

Policija pieļauj, ka avārija notika tādēļ, ka uz ceļa bija radies konflikts starp BMW un "Lexus" automašīnu vadītājiem, kuri šī iemesla dēļ braukuši visai neapdomīgi.  Īstie avārijas iemesli vēl tiks noskaidroti.

Aizķer trešo auto un ietriecas kokā

Kā ziņo ziņu aģentūra BNS, abi auto slīdot aizķēruši automašīnu "Volkswagen Passat", un viens no spēkratiem beigās ietriecās kokā. Sadursme bijusi tik spēcīga, ka koks nogāzies. BMW un "Lexus" vadītāji smagā stāvoklī hospitalizēti. Arī "Lexus" pasažieris ir smagā stāvoklī.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa aģentūrai BNS teica, ka vienu cietušo pirms ugunsdzēsēju ierašanās no sadauzītā spēkrata izcēluši mediķi, taču divus cietušos no lūžņiem atbrīvoja tikai ar hidrauliskajiem instrumentiem.

Ņemot vērā ziemas laikapstākļus, policija aicina autovadītājus ievērot satiksmes noteikumus un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu.

Foto: Mobilais reportieris
Foto: Mobilais reportieris
Foto: Mobilais reportieris
Foto: Mobilais reportieris

Savukārt LNT raidījumam Degpunktā cits Latvijas mobilais reportieris Edgars Kozinda operatīvi iesūtījis savu videomateriālu, rakstot, ka šī smagā autoavārija notikusi ap pulksten 15:00. Kozinda rakstījis, ka viņam aculiecinieki teikuši, ka, iespējams, šīs avārijas iemesls bijusi pārgalvīga braukšana.

Kāds aculiecinieks Kozindam apliecinājis: „Pašā sākumā es pie luksofora stāvēju un viņš man pabrauca garām. Tur bija sarkanā gaisma, un tad kā uzgāzēja, tā ietriecās viņas mašīnā.” Savukārt viens no trijiem avārijā iesaistītajiem auto, iespējams, braucis pat ar 100 km stundā, neesot savaldījis auto un ietriecies kādas sievietes automašīnā. Trieciens bijis tik spēcīgs, ka nolūzis koks. Viena no avārijā cietušajām mašīnām pārlūzusi uz pusēm.

Pēc Kozindas sniegtās informācijas Degunktā, kāds „Latvenergo” darbinieks esot izrādījis iniciatīvu un caur bagāžas nodalījumu ielīdis avarējušā auto, lai pārliecinātos, vai var atbrīvot tur saspiesto autovadītāju un līdzbraucēju. Avārijas aculiecinieki pat mēģinājuši šo mašīnu apgāzt, sakot „Grieziet to mašīnu apkārt! Tieši tā, šūpojiet, šūpojiet! Tur taču cilvēks iesprostots.”

Glābēji nelaimes vietā esot ieradušies operatīvi un iesprostos cilvēkus atbrīvojuši, rakstījis video autors Kozinda. Viņš norādījis, ka sieviete, kuru no auto atbrīvojuši kā pirmo, neesot bijusi pie samaņas. Savukārt vīrietis neesot spējis pakustināt kājas. Neatliekamās palīdzības dienestā Degpunktā noskaidrojis, ka cietušajiem - 27 gadus vecajam vīrietim, kā arī 30 un 28 gadus vecajām sievietēm traumas neesot smagas, visi trīs nogādāti Gaiļezera slimnīcā.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (464)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu