Uz informāciju par šoferi reibumā policija reaģē bez steigas (229)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien ceļā no Rīgas uz Jēkabpili sanāca interesanti piedzīvojumi. Policija tika informēta par kādu ļoti aizdomīgu šoferi, taču nezināmu iemeslu dēļ tiesībsargi uz to reaģēja bez jebkādas steigas, raksta TVNET lasītājs Anderjs.

Aiz Lielvārdes ir Statoil benzīntanks ceļa malā - iegriezos tajā nopirkt kafiju. Pēc izbraukšanas no DUS pa priekšu brauca auto rinda: līderis - kravas auto, aiz tā kādas septiņas vieglās automašīnas un es.

Dažas vieglās mašīnas kravas auto apdzina, bet tad kādas trīs mašīnas priekšā pamanīju melnu «Toyota Landcruiser LC200», ar Igaunijas valsts numuriem. LC vadītājs brauca tā dikti nesteidzīgi - 70-80 km/h. Kravas auto no viņa pamazām attālinās, un aiz LC braucošie vieglie viņu arī apdzen - vienā brīdī sanāk, ka es jau braucu aiz LC. Pamanu, ka LC vadītājs tā jocīgi uzvedas - nespēj noturēties joslā - vazājas no nomales uz pretējo joslu. Skaidrs, ka vadītājs nav īsti adekvāts, iespējams - alkohola reibumā.

Aizdomās par iereibušo zvana 112

Piezvanu glābšanas dienestam uz nr. 112, palūdzu, lai savieno ar Aizkraukles rajona Ceļu policiju. Dežurantam izskaidroju situāciju, nosaucu LC reģistrācijas numuru un auto pazīmes. Dežurants saka, ka ziņošot patruļai, lai LC vadītāju aptur un pārbauda.

Knapi izvairās no avārijas

Pirms Skrīveriem LC pabrauc kādu gabalu pa nomali, tad iebrauc pretējā joslā - gandrīz izraisa sadursmi ar pretimbraucošo kravas mikroautobusu, bet pēdējā brīdī tomēr parauj pa labi, mikroautobuss arī pavācas malā un no sadursmes tomēr izvairās. LC tā turpina ceļu. Aiz Skrīveriem es viņu apdzenu - tomēr drošāk ir tādam pa priekšu braukt nekā aiz muguras.

Spogulī vēroju viņa uzvedību. Jau tuvojas Pļaviņas, bet policijas kā nav, tā nav

- tieši jocīgi, parasti pa ceļam vismaz 3-4 ekipāžas kaut kur krūmos sēž. Nelielu gabalu pirms Pļaviņām vienā līkumā spogulī redzu, ka LC gandrīz nobrauc no ceļa uz nomales, tad jau sānslīdē izbrauc uz ceļa vidus un pretējā joslā. Labi, ka pretī neviens nebrauca, jo tad no sadursmes izvairīties diez vai būtu iespējams. Bet neko, LC vadītājs savācas un turpina ceļu.

Solītā policija tomēr nesagaida

Zvanu vēlreiz Aizkraukles Ceļu policijas dežurantam - viņš atbild, ka Pļaviņās viņu jau gaidot ekipāža. Braucu pa Pļaviņu apvedceļu, bet spogulī redzu, ka LC vadītājs nogriežas uz Pļaviņām. Intereses pēc nākamajā nobrauktuvē arī es nogriežos uz Pļaviņām - LC tieši pabrauc garām, braucu aiz viņa. Pļaviņās policijas nekur nav. LC vadītājs brauc kopumā diezgan lēni - pilsētā 40-50, ārpus pilsētas 70-120.

Aiz Pļaviņām piezvanu uz Jēkabpils Ceļu policiju - izskaidroju dežurantam situāciju, pasaku, ka Aizkraukles CP nav spējuši (vai vēlējušies) LC vadītāju apturēt. Dežurants atbild, ka ziņos ekipāžām. Iebraucot Jēkabpilī, pretī aizbrauc policijas mikroautobuss, pamana LC, apgriežas un ar ieslēgtām bākugunīm brauc pakaļ LC.

Iereibušais benzīntankā izraisa sadursmi

LC vadītājs laikam saprot, ka labi nebūs, un mierīgi stūrē iekšā Statoil'ā. Policija brauc šim pakaļ un pie iebraukšanas DUS aptur. Nokomandē viņu iebraukt DUS stāvlaukumā. Tur, policijas klātbūtnē manevrējot, LC atpakaļgaitā uzstumjas stāvošam BMW. Policisti liek šim izkāpt - vadītājs knapi turas kājās, var redzēt, ka ir pamatīgā reibumā. Viņu iesēdina policijas busā.

Pēc brīža, ziņkāres dzīts, piegāju pie policistiem, uzprasīju, kas un kā, - esot ap trīs promilēm.

Tā, lūk, labi, ka viss labi beidzās, bet tomēr nebeidz pārsteigt Aizkraukles CP impotence -

tas potenciālais slepkava vairāk nekā 50 km brauca pa visu Aizkraukles policijas pārziņā esošo rajonu,

apdraudot citu un savu veselību/dzīvību, bet viņi nespēj pat izbraukt uz ceļa un viņu apturēt.

Morāle - kad jāsēž krūmos un jāsastāda protokoli ātruma pārsniedzējiem, Ceļu policija ir visur, katrā krūmā. Savukārt, kad viņus reāli vajag, viņi nekur nav atrodami.

Ar cieņu,

Andrejs

Komentāri (229)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu