Pagaidu piemiņas memoriāls Zolitūdes traģēdijas vietā varētu tikt izveidots šogad

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau šogad varētu tikt veidots pagaidu piemiņas memoriāls Zolitūdes traģēdijas vietā, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs atklāja, ka sarunas ar objekta līdzīpašniekiem - ar uzņēmumu «Tineo» - ir vainagojušās ar to, ka

uzņēmums piekritis uzdāvināt savus 70% īpašuma Rīgas pašvaldībai.

Ušakovs norādīja, ka pieņemts lēmums par to, ka dāvināt pašvaldībai ir pareizāk, jo dome būs tā institūcija, kas finansēs piemiņas vietas izveidošanu.

«Šis ir ārkārtīgi svarīgs solis, kas nozīmē, ka mēs jau šogad varēsim veidot pagaidu piemiņas memoriālu. Mēs kļūsim par līdzīpašniekiem, kopā ar otru investoru grupu - «Homburg», kuram pieder atlikušie 30%. Mēs turpināsim sarunas ar atlikušajiem īpašniekiem. Mēs gribam, lai ārvalstu investoriem paliktu pozitīvs iespaids par valsti,» pauda Ušakovs. RD priekšsēdētājs norādīja, ka

iecerēts apmaiņas rezultātā pārņemt visu ēku un to nojaukt.

Otrdien RD paredzēta ārkārtas sēde, lai izskatītu šo jautājumu, norādīja Ušakovs. RD turpinās sarunas par to, lai minētajam uzņēmumam saprāta robežās piedāvātu citus objektus. Savukārt ilgtermiņā Zolitūdes traģēdijas vietā paredzēts veidot pastāvīgu piemiņas vietu. Viena no apsvērtajām idejām ir piemiņas skvērs.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs ir «Homburg Zolitude», kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam « Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu. Uzņēmumam piederēja sabrukušā «Maxima» veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam «Maxima Latvija».

Veikalā « Maxima « 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu