Boltons: Tramps samitā jautās Putinam par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

ASV prezidents Donalds Tramps šomēnes gaidāmajā samitā izdarīs spiedienu uz Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu saistībā ar apsūdzībām, ka Maskava iejaukusies 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, svētdien sacīja Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

Boltons norādīja, ka pagājušonedēļ vizītē Maskavā esot apsūdzības apspriedis ar Putinu, ziņo aģentūra «Reuters».

«Jautājums par iejaukšanos vēlēšanās noteikti bija starp tēmām, ko apspriedām,» Boltons teica intervijā raidorganizācijai CBS. Viņš esot runājis par 2016.gada vēlēšanām, kā arī Krievijas aktivitātēm pirms šogad gaidāmajām ASV Kongresa vēlēšanām.

«Domāju, ka esam par to noraizējušies. Tāpēc prezidents ar viņu atkal par to runās,» Boltons teica raidījumam «Fox News Sunday».

Putins esot sacījis, ka «Krievijas valdība nekādā veidā nekādā veidā neiejaucās 2016.gadā».

Tas atšķiras no Maskavas iepriekš teiktā, ka Krievija - nevis Krievijas valdība - nekādā veidā neesot iejaukusies vēlēšanās, kurās par ASV prezidentu kļuva Tramps.

Daudzi Trampa kritiķi noraizējušies par ASV prezidenta pausto apbrīnu Putinam un vēlmi uzlabot ASV un Krievijas attiecības, kaut arī ASV īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšana izvirzījusi vairākas apsūdzības saistībā ar Krievijas iejaukšanos 2016.gada vēlēšanās. Kritiķi nobažījušies, ka Tramps 16.jūlijā Helsinkos gaidāmajā samitā varētu izrādīt pārlieku lielu piekāpību Krievijai.

Trampam un Putinam bija īsa tikšanās Vjetnamā 2017.gada novembrī, pēc kuras Tramps sacīja, ka ticot Putina teiktajam, ka nekādas iejaukšanās vēlēšanās neesot bijis. Par to Tramps izpelnījās kritiku ASV. Millera izmeklēšanu Tramps tviterī regulāri dēvē par «raganu medībām».

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu