Tramps plāno tikšanos ar Putinu divatā bez delegāciju piedalīšanās (3)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

16.jūlijā Helsinkos notiks ASV un Krievijas valsts galvu samits. ASV prezidents Donalds Tramps plāno ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu samita sākumā tikties divatā, bez savu palīgu piedalīšanās, raidorganizācijai CNN pavēstīja samita plānošanai pietuvināts informācijas avots.

Tikšanās, kurā piedalītos tikai Tramps un Putins, plānota samita sākumā. Pēc tam notiks tikšanās ar citu ASV un Krievijas delegāciju piedalīšanos.

Tramps un Putins iepriekš tikušies starptautisku samitu laikā.

Tramps līdzīgi rīkojās pagājušomēnes notikušajā samitā ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu. Tramps un Kims runāja apmēram stundu, un ar viņiem telpā atradās tikai tulki. Pēc tam Tramps paziņoja, ka saruna bijusi «ļoti, ļoti laba». Pēc tikšanās turpinājās samita oficiālā daļa.

Pirms Ziemeļkoreja samita vairākas ASV amatpersonas pauda bažas par tikšanos bez palīgiem, kas kalpo kā liecinieki un izdara pierakstus. Pēc tam ir grūti pierādīt, ka sarunās aiz slēgtām durvīm valstu līderi patiešām vienojušies par tur apspriestajiem jautājumiem.

ASV amatpersonas paudušas bažas, ka Putins kā pieredzējis sarunu vedējs varētu izmantot tikšanos divatā savā labā un panākt no Trampa piekāpšanos sev svarīgos jautājumos.

Tikmēr Kremlis paziņojis, ka šāds tikšanās formāts Putinu «pilnībā apmierina».

«Tas mūs pilnībā apmierina,» sacīja Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs. «Jūs zināt, ka prezidents Putins jūtas komfortabli visos formātos, kas ir ērti viņa kolēģiem [citu valstu līderiem].»

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu