Lietuva gaida, ka Trampa un Putina samitā Vašingtona būs principiāla pret Maskavu (1)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Lietuva gaida, ka ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atspoguļos Vašingtonas principiālo nostāju pret Maskavu, Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs norādījis ASV valsts sekretāram Maikam Pompeo.

«Es minēju, ka tikšanās tuvojas, un mēs ceram, ka tā atspoguļos ASV principiālo nostāju pret Krieviju. Mēs novērtējam ASV principiālo un konsekvento attieksmi,» ziņu aģentūrai BNS atklāja Linkevičs.

Linkevičam un Pompeo bija telefonsaruna ceturtdien pēc tam, kad tika paziņots par Trampa un Putina gaidāmo samitu Helsinkos 16.jūlijā.

Pirms samita Tramps, kurš kritiski izteicies par ASV saistībām attiecībā uz NATO, piedalīsies Ziemeļatlantijas alianses samitā Briselē.

Linkevičs sacīja, ka Lietuvai nav iemesla apšaubīt ASV saistības NATO, jo ASV pēdējos gados pastiprinājušas savus spēkus Eiropā un biežāk nosūtījusi savus karavīrus uz mācībām Eiropā.

Atkārtojot Lietuvas nostāju, ministrs sacīja, ka NATO vajadzētu paātrināt lēmumu pieņemšanas procesu un piešķirt lielākas pilnvaras alianses augstākajam militārajam komandieriem, kā arī norādīja, ka šomēnes gaidāmajā samitā būtu jāapstiprina vadlīnijas trūkumu novēršanai pretgaisa aizsardzībā.

Pēc Linkeviča teiktā, Lietuva atbalsta ASV nostāju, ka citām Eiropas valstīm jāpalielina savi aizsardzības budžeti.

«Vairāk spēku, vairāk mācību, vairāk līdzekļu atbalsta projektiem. Mums nav iemesla satraukties. Mums jākoncentrējas uz to, kas mums pašiem jādara, lai nodrošinātu, ka eiropieši adekvāti uzņemas atbildību,» sacīja Linkevičs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu