ES sola pretreakciju Trampa muitas tarifiem visiem importētajiem ES auto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) pirmdien brīdināja, ka ASV eksportam līdz pat 294 miljardu dolāru (252 miljardu eiro) vērtībā draud atbildes tarifi, ja prezidents Donalds Tramps īstenos savus draudus noteikt 20% muitas tarifu automašīnām, kas tiek importētas no ES.

«Ņemot vērā tarifus un šķēršļus tirdzniecībai, ko Savienotajām Valstīm jau labu laiku noteikusi ES - ja šie tarifi un šķēršļi drīzumā netiks atcelti un aizvākti, mēs noteiksim 20% tarifus visām viņu automašīnām, kas tiek vestas šurp. Ražojiet tās šeit!» 22.jūnijā paziņoja Tramps.

Atbildot uz šiem draudiem, Eiropas Komisija (EK) pirmdien pavēstīja, ka «ekonomiskā analīze apstiprina, ka tarifu palielināšana šiem produktiem kaitējumu vispirms radīs ASV ekonomikai.»

«ASV eksports līdz pat 294 miljardu dolāru vērtībā varētu tikt pakļauts atbildes pasākumiem dažādās ASV ekonomikas nozarēs, kas ir līdzvērtīgi 19% no ASV kopējā eksporta 2017.gadā,» teikts komisijas paziņojumā.

Kā ziņots, 22.jūnijā spēkā stājās ES muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

ES atbildes tarifi sākotnēji tiek piemēroti ASV preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā, vairumam šo preču nosakot 25% tarifus.

Šie tarifi tiek piemēroti dažādām precēm, sākot no lauksaimniecības produktiem un beidzot ar džinsiem, viskiju, motocikliem un dažādiem tērauda produktiem.

ASV jau no 1.jūnija piemēro 25% tarifus tērauda un 10% tarifus alumīnija importam no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu