Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs elektroenerģijas cenas samazinājās par 14%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs elektroenerģijas cenas samazinājās vidēji par 14%, liecina energokompānijas AS «Latvenergo» apkopotā informācija.

Baltijas valstu starpā būtiskākais samazinājums fiksēts Igaunijā un Lietuvā, nedēļas vidējai cenai samazinoties par nepilniem 14% līdz 42,27 eiro par megavatstundu (eiro/MWh) Igaunijā un līdz 45,72 eiro/MWh Lietuvā, bet Latvijā kritums 13% apmērā līdz 45,72 eiro/MWh.

«Latvenergo» pārstāvis Edgars Liepiņš norādīja, ka «Nord Pool» reģionā aizvadītajā nedēļā vērojams patēriņa apjoma samazinājums līdz 6036 gigavatstundām (GWh), savukārt izstrādes apjoms Ziemeļvalstīs ir pieaudzis un sasniedza 6147 GWh.

Baltijā turpināja samazināties patēriņa apjoms, pagājušajā nedēļā samazinoties par 3% līdz 473 GWh. Latvijā vērojams kritums 4% apmērā līdz 124 GWh, Igaunijā 5% apmērā līdz 132 GWh, bet Lietuvā patēriņš bez izmaiņām un bija 217 GWh.

Izstrādes apjoms Baltijā ir samazinājies par nepilniem 3% un sasniedza 282 GWh, liecina «Latvenergo» novērojumi. Latvijā bija kritums 28% apmērā līdz 60 GWh, Igaunijā kritums 3% apmērā līdz 164 GWh, savukārt Lietuvā pieaugums 54% apmērā līdz 57 GWh.

Izstrādes apjoms attiecībā pret patēriņu Latvijā veidoja 49%, Igaunijā 124%, Lietuvā 26%, bet Baltijas valstīs kopumā tika saražoti 60% attiecībā pret reģionā patērēto elektroenerģijas apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu