Anapolisas šāvējs vēlējies nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vīrietis, kurš ceturtdien sarīkoja apšaudi Merilendas pavalsts Anapolisas laikraksta «Capital Gazette» redakcijā, esot aizbarikadējis ēkas rezerves izeju, lai varētu «nogalināt tik daudz cilvēku, cik vien iespējams», piektdien pavēstīja policija.

Vīrietis, kurš ceturtdien sarīkoja apšaudi Merilendas pavalsts Anapolisas laikraksta «Capital Gazette» redakcijā, esot aizbarikadējis ēkas rezerves izeju, lai varētu «nogalināt tik daudz cilvēku, cik vien iespējams», piektdien pavēstīja policija.

Vietējas policijas priekšnieks Timotijs Altomeirs pastāstīja, ka uzbrucējs, kurš apšaudē nogalināja piecus laikraksta darbiniekus, bet divus ievainoja, izmantojis legāli iegādātu ieroci.

Tiesa piektdien aizdomās turamajam, kuram izvirzītas apsūdzības piecās pirmās pakāpes slepkavībās, piemēroja apcietinājumu bez tiesībām tikt atbrīvotam pret galvojumu.

Policija aizdomās turamo identificējusi kā 38 gadus veco Džerodu Ramosu, kuram bijis sens konflikts ar «Capital Gazette», kas savulaik publicējusi rakstu, kurā viņš ticis vainots seksuālā uzbrukumā kādai vietējai sievietei.

Tikmēr «Twitter» lietotāji ASV norāda uz to, ka Ramoss savā kontā regulāri publicējis draudus žurnālistiem, kā arī aizskarošus un klaji naidīgus antisociālus tekstus. Neskatoties uz daudzajiem lietotāju ziņojumiem, «Twitter» tā arī nav bloķējis viņa kontu.

Ramosu pirms septiņiem gadiem Mērilendas apgabaltiesā tiesāja par aizskaršanu internetā. Viņš atzinās nodarījumā. Ramosam piesprieda 18 mēnešu nosacītu sodu un lika turpināt psihoterapiju, liecina tiesas dokumenti.

Nepilnu nedēļu pēc Ramosa notiesāšanas «Capital Gazette» publicēja rakstu «Jarrod Wants to be Your Friend» («Džerods grib būt tavs draugs») par Ramosa lietu. Tajā bija aprakstīts, kā Ramoss sociālajā tīklā «Facebook» atkārtoti uzbāzās bijušajam skolasbiedram.

Raksta autors bija žurnālists Ēriks Tomass Hārtlijs, kurš šobrīd laikrakstā vairs nestrādā. 2012.gada jūlijā Ramoss tiesā iesniedza sūdzību par apmelošanu pret Hārtliju un «Capital Gazette». Dažus mēnešus pēc tam Ramoss iesniedza vēl vienu sūdzību par privātās dzīves aizskaršanu. Rakstā bija norādīta skola, kurā Ramoss mācījās, izvēlētais studiju virziens un darba vieta. Tiesa noraidīja sūdzību.

«Ēriks Tomass Hārtlijs to jau zina no pieredzes, bet neapjauš, cik slikti var būt. Žurnālistu elle gaida,» Ramoss rakstīja 2015.gadā publicētā tvītā.

38 gadus vecajam Ramosam izvirzīta apsūdzība par slepkavību piecos punktos.

Laikraksts saņēma draudus vēl uzbrukuma dienā. Draudi bija vispārīgi, taču deva mājienus par vardarbību, norāda vietējās policijas priekšnieks Bils Kramfs.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, Ramoss bija bruņojies ar garu šauteni vai bisi.

ASV amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, informēja, ka aizdomās turētais bija sakropļojis savus pirkstgalus, lai netiktu ātri identificēts pēc pirkstu nospiedumiem. Viņu tomēr izdevās identificēt, izmantojot sejas atpazīšanas tehnoloģiju.

«Capital Gazette» paziņoja, ka par spīti traģiskajiem notikumiem tomēr izdos jauno avīzes numuru plānotajā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu