Lielbritānijā iedzīvotāji pamet mājas savvaļas ugunsgrēka dēļ (1)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Lielbritānijā turpina plosīties sausuma izraisīts savvaļas ugunsgrēks. No vairāk nekā 30 mājām Lielajā Mančestrā evakuējušies iedzīvotāji, vēsta raidorganizācija BBC. Neviens cilvēks ugunsgrēkā nav cietis.

(Papildināta ziņa.)

Ugunsgrēks Sedlvortas tīrelī pasludināts par «augstas nozīmes incidentu», un armija ir gatava iesaistīties dzēšanā, ja tas būs nepieciešams.

Ugunsgrēks sākās sestdien. Pirmdien tas karstuma dēļ no jauna pieņēmās spēkā, un otrdien vēja dēļ tas varēja izplatīties tālāk.

Policija mudinājusi ugunsgrēka vietai tuvumā dzīvojošos cilvēkus par spīti siltajam laikam turēt logus aizvērtus.

Pašreiz ar liesmām cīnās 50 ugunsdzēsēji ar desmit ugunsdzēsēju mašīnām.

«Ugunsdzēsēju brigādes strādā ārkārtīgi grūtos apstākļos karstumā, dūmos,» sacīja Lielās Mančestras grāfistes Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta galvenā ugunsdzēsības virsnieka asistents Leons Pārks.

Viņš sacīja, ka īstenota virkne pasākumu, tostarp evakuētas mājas teritorijā, kur plosās ugunsgrēks.

Pārks piebilda, ka, spriežot pēc saņemtajām ziņām, liesmas izpletušās sešu kilometru garā joslā, kas ir Lielbritānijai neraksturīgi liels ugunsgrēks.

«Mums ir liela pieredze tīreļu ugunsgrēku dzēšanā. Bet šis konkrētais incidents ir plašs, tas izvērties īstā izaicinājumā,» atzina Pārks.

Daudzviet Lielajā Mančestrā dūmu dēļ ir slikta redzamība. Par dūmu smaku sūdzas cilvēki, kas dzīvo pat vairāk nekā 30 kilometru attālumā no ugunsgrēka vietas.

Ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots, paziņoja Pārks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu