«Eurostat»: Latvijā mazumtirdzniecības kāpums martā bijis straujāks nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šā gada martā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 6,5%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» piektdien publiskotie dati par 22 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mazumtirdzniecības apmēra pieaugums martā salīdzinājumā ar 2017.gada trešo mēnesi starp ES valstīm bijis Maltā (+8,6%), Ungārijā (+7,2%), Latvijā, kā arī Polijā (+5,9%). Lietuvā mazumtirdzniecība šajā periodā pieauga par 4,5% un Igaunijā - par 2,2%, bet samazinājums fiksēts vienīgi Vācijā (-1,3%) un Slovēnijā (-0,5%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums martā, salīdzinot ar 2017.gada martu, palielinājies kopumā par 1,8%, bet eirozonā - par 0,8%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs martā ES saruka par 0,1%, bet eirozonā tas pieaudzis par 0,1%.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Latvijā (+2,3%), Portugālē (+1,8%), Austrijā un Zviedrijā (abās valstīs +1,3%). Toties samazinājums bijis Īrijā (-1,7%), Polijā (-0,8%), Lielbritānijā (-0,7%) un Vācijā (-0,6%). Lietuvā mazumtirdzniecība martā mēneša salīdzinājumā pieauga par 0,9%, bet Igaunijā - par 0,8%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu