Katoļu baznīca Minesotā maksās $210 miljonus seksuālās vardarbības upuriem

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Svētā Paula un Mineapolisas arhibīskapija Minesotas štatā, ASV, piekritusi tās garīdznieku seksuālās vardarbības upuriem kompensācijās izmaksāt 210 miljonus ASV dolāru, vēsta aģentūra AP. Tā ir otrā lielākā summa, kas izmaksāta ASV katoļu baznīcas skandālā.

210 290 724 dolāri tiks sadalīti 450 garīdznieku seksuālās vardarbības upuru starpā. Vēl tiks noteikts, cik lielu summu katrs saņems.

Tā ir daļa no baznīcas reorganizācijas plāna, lai tā varētu pieteikt bankrotu.

«Mēs mainījām spēles noteikumus,» sacīja Džims Kīnans, kuru 80.gados seksuāli izmantoja viens no baznīcas mācītājiem. «Viņiem tagad ir jāuzklausa upuri, un tas ir liels sasniegums.»

Mērija Mielke, kura no 1997. līdz 2000. gadam bija pakļauta seksuālai vardarbībai, mudināja upurus neklusēt par nodarījumiem. «Spēks un dziedināšana ir tikpat reāli kā ļaunums, kas ir pasaulē,» viņa teica.

Lielākā kompensācija par garīdznieku pastrādātajiem dzimumnoziegumiem ASV tika izmaksāta 2007. gadā. Losandželosas arhibīskapija ārpus tiesas panāca vienošanos ar 508 seksuāla rakstura noziegumu upuriem par 660 miljonu dolāru izmaksāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu