Sinoptiķi brīdina par stipru karstumu gan svētdien, gan pirmdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Svētdien, Mātes dienā, un pirmdien Latvijā gaidāms stiprs karstums, brīdina Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Centra izplatītajā brīdinājumā norādīts, ka svētdien laika posmā no plkst.13 līdz 16 lielā daļā teritorijas gaidāms stiprs karstums -

gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27 grādiem.

Tāds pat brīdinājums izplatīts arī par pirmdienas pēcpusdienu.

Jau ziņojām, ka Latvijas lielākajā daļā

Mātes diena būs karstākā diena šajā nedēļā

, kā arī karstākā diena kopš pagājušā gada vasaras, liecina sinoptiķu prognozes.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 13.maijā, ir +27,5 grādi 1977.gadā.

Saglabājas zems gaisa mitrums un paaugstināta ugunsbīstamība.

Nākamnedēļ vasara turpināsies ar pērkona lietusgāzēm

Meteoroloģiskā vasara, kas Latvijā iestājās šajā nedēļā, neatkāpsies arī tuvākajās diennaktīs, taču tās raksturs mainīsies, liecina sinoptiķu prognozes.

Sauso un saulaino laiku, kad dzestrām naktīm seko siltas pēcpusdienas, nākamnedēļ nomainīs mākoņaināks un mitrāks laiks.

Līdz ar to naktis caurmērā kļūs siltākas, dienas gaidāmas nedaudz vēsākas, lai gan dažbrīd laiks var būt sutīgs kā vasaras vidū.

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi pirmdien, 14.maijā, Latvijā vēl nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Mākoņi daļēji klās debesis, dominēs lēns austrumu vējš un gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz +21..+26 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies Rīgas līča rietumu piekrastē.

Otrdien valsts dienvidus var skart plaša lietus zona, citviet valstī var veidoties īslaicīga lietus un negaisa mākoņi. Nedēļas vidū un, iespējams, līdz nedēļas beigām daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Sagaidāms, ka minimālā gaisa temperatūra naktīs paaugstināsies līdz +9..+15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā valsts lielākajā daļā būs virs +20 grādiem, vēsāks vietām piekrastē un tur, kur neuzspīdēs saule. Siltākais laiks gaidāms Vidzemē un Latgalē, vēsākais - Kurzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu