LDDK biedru skaits pērn sasniedzis 177

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK) pērn bija 177 biedri, kas ir par vienu biedru vairāk nekā 2016.gadā, zināja LDDK.

LDDK pārskats par biedrības darbību 2017.gadā liecina, ka LDDK biedri pērn nodarbināja 44% no visas Latvijas darba ņēmējiem un aptvēra 63 nozaru asociācijas, kā arī 114 uzņēmumus. LDDK biedru kopējais apgrozījums pērn veidoja 40 miljardus eiro. LDDK darbojās septiņu dažādu tautsaimniecības jomu eksperti. LDDK eksperti un biedri darbojās vairāk nekā 100 padomēs un darba grupās visos līmeņos.

LDDK eksperti pērn izskatījuši vairāk nekā 1000 tiesību aktu projektu un politikas plānošanas dokumentu par nacionāliem, starptautiskiem un Eiropas Savienības (ES) līmeņa jautājumiem. Tāpat LDDK eksperti pērn ir snieguši 376 atzinumus un viedokļus ar iebildumiem un priekšlikumiem jomās, kas skar uzņēmējdarbības vidi un uzņēmumu konkurētspēju.

LDDK nozaru ekspertu padomes pērn sniegušas 174 atzinumus par profesionālās izglītības jautājumiem. Dažādās institūcijās vai saskaņoti bez iebildumiem, pilnīgi vai daļēji ņemti vērā 325 atzinumi un viedokļi par uzņēmējdarbības vides un konkurētspējas jautājumiem, 172 atzinumi par profesionālās izglītības jautājumiem. 33 tautsaimniecībai aktuāli jautājumi joprojām ir saskaņošanas un apspriešanas procesā.

Organizācijā informēja, LDDK līdzdarbojoties, pērn pārskatīta nodokļu politika un pieņemtas Valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam,uzlabots maksātnespējas process, panākot elektroniskās maksātnespējas uzraudzības sistēmas pilnveidošanu. Sekmīgi īstenota maksātnespējas administratoru profesijas reforma, ieviešot uzraudzības mehānismu un izmaiņas kvalifikācijas iegūšanas kārtībā.

Tāpat LDDK norāda, ka Darba likuma grozījumos iekļauti vairāki LDDK priekšlikumi darba attiecību un nodarbinātības tiesiskā regulējuma elastībai, kā arī izstrādāti priekšlikumi priekšrocībām darba devējiem, kas nodarbina zemessargus. Pērn uzlabots arī brīvās zonas un pagaidu uzglabāšanas muitas režīma regulējums - mainīti parāda nosacījumi un samazinātas prasības atļauju saņemšanai, izstrādātas motivācijas metodes darba devējiem, kas nodarbina zemessargus. Lietišķās sadarbības padomju (LSP) sēdēs aktualizēti ekonomiskās sadarbības jautājumi ar Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu, Krieviju un Uzbekistānu, parakstīts arī sadarbības līgums ar Ķīnas Uzņēmumu konfederāciju.

Jau ziņots, ka 2016.gadā LDDK bija 176 biedri (64 nozaru asociācijas un 112 vidējie un lielie uzņēmumi, kas nodarbināja vismaz 50 darbiniekus).

LDDK ir dibināta 1993.gadā, un ir sociāli-ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu