«Valmiermuižas alus» šā gada otrajā pusē plāno atklāt «Alus darbnīcu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Alus darītava «Valmiermuižas alus» šā gada otrajā pusē plāno atklāt «Alus darbnīcu», kurā plānots brūvēt ekskluzīvu alu mazās partijās, intervijā aģentūrai LETA teica alus darītavas vadītājs Aigars Ruņģis.

«Pagājušajā gadā mēs sākām gatavoties alus darītavas attīstībai jaunā kvalitatīvā līmenī. Tādēļ mēs sākām mikrobrūža jeb alus darbnīcas projektu. Tā vērtība ir pusmiljons eiro. Pašlaik ir uzstādītas iekārtas un mēs tās testējam. Paredzams, ka šā gada otrajā pusē alus darbnīca tiks atklāta,» sacīja Ruņģis.

Viņš piebilda, ka darbnīcas galvenais mērķis būs veidot jaunas garšas, kā arī tā ļaus uzņēmumam ražot mazākas partijas ar atšķirīgākām un vairāk nišas tirgum piemērotām alus garšām. Plānots, ka kopumā šajā mikrobrūzī gadā varēs izbrūvēt 100 000 litru produkcijas salīdzinājumā ar diviem miljoniem litru, ko uzņēmums brūvē esošajā alus darītavā.

«Mēs gribētu, lai nākotnē alus darbnīca darbojas kā sava veida alus ateljē, kas varētu radīt īpašas garšas gan par godu īpašiem notikumiem, gan īpašiem klientiem. Piemēram, ja kāds restorāns saka, ka klāt pie saviem ēdieniem grib noteikta rakstura alu, tad mēs kā tādi skroderi varētu radīt īpašu garšu, ko viņi tikai pie sevis varētu piedāvāt. Alus darbnīcas augļus mēs plašākai vērtēšanai varētu nodot gada nogalē,» viņš sacīja.

Pēc Ruņģa teiktā, alus darbnīca ir alus darītavas «Valmiermuižas alus» attīstībā pašlaik ir nozīmīgākais projekts. Lai arī uzsākti citi projekti, par tiem pagaidām publiski vēl nav plānots stāstīt.

«»Valmiermuiža» viennozīmīgi plāno augt un attīstīties kvalitatīvajā virzienā. Pati alus darītava šogad brūvēšanas apmēros sasniegs savus griestus, bet lielāku mēs to nedomājam veidot. Mēs paliksim mazi un augsim kvalitātē,» teica Ruņģis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Valmiermuižas alus» plāno ieguldīt pusmiljonu eiro «Alus darbnīcas» izveidē, kurā tiks brūvēts ekskluzīvs alus mazās partijās. Ieguldījumus «Alus darbnīcas» izveidē plānots veikt no iepriekšējo gadu uzkrātās peļņas, piesaistot arī LAD līdzfinansējumu. Savukārt esošajā alus darītavā uzņēmums turpinās brūvēt klasiskās «Valmiermuižas» alus garšas.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Valmiermuižas alus» 2016.gadā strādāja ar 4,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 31% un bija 182 896 eiro.

«Valmiermuižas alus» reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA «Valmiermuižas ieguldījumu fonds». Savukārt 60% «Valmiermuižas ieguldījumu fonda» daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam «Industrieliegenschaftenverwaltungs AG» (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam «Thinkflink GmbH».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu