«Vingruma» Inga: «Beidz smaidīt, zūd ticamības moments!»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piedaloties šajā projektā, esmu sapratusi, ka svara zaudēšanai nav jābūt mokošai. Treniņos bieži vien smaidu, un trenere Samanta saka: «Tev ir par vieglu?» vai «Beidz smaidīt, zūd ticamības moments!» Bet es smaidu, jo man patīk trenēties un gūt vairāk enerģijas.

«Vingruma maratons» ir izskaudis manu paradumu vakaros bezmērķīgi klejot pa Facebook valstību un ieviesis jaunu paradumu – pievērsties aktīvākam un veselīgākam dzīvesveidam. Arvien biežāk lietoju tādas aplikācijas kā «Samsung health» un «MyNetDiary». Maratona sākumā bieži nepieciešamos 9000 soļus sasniedzu ar lielu piespiešanos, turpretī šobrīd tā ir aizraujoša spēle ar kolēģēm un citiem soļu skaitītājiem.

Aplikācijā «Samsung health» ir iespējams izaicināt citus aplikācijas lietotājus uz sacensībām. Šobrīd ar kolēģēm esam izveidojušas «soļotāju» grupiņu – sacenšamies cita ar citu, lai redzētu, kura pirmā sasniegs noteikto soļu skaitu. Kolēģes atzīst, ka aplikācijas lietošana viņas ir pievērsusi aktīvākam dzīvesveidam. Kad pa logu redzi, ka kolēģe pusdienlaikā ir izgājusi apmest loku pa tuvējām ieliņām, lai uzvarētu soļu skaitīšanas sacensībās, ātri vien esmu gatava arī savā pusdienlaikā iziet pastaigāties, lai sasniegtu nosprausto mērķi pirmā. Brīvdienās ar «soļotāju» grupiņu devāmies kopīgā pastaigā pa Cenas tīreļa purva laipām – brīnišķīga, saulaina diena, lai kopā smeltos pozitīvas emocijas un draudzīgi noietu iecerēto soļu skaitu, un smaidām mēs visas – ticamības moments nezūd ne mirkli, jo mums aktīvs dzīvesveids sagādā arvien vairāk prieka.

Foto: publicitātes foto

Pilnīgi noteikti zinu, ka man ļoti palīdz tas, ka kolēģes, ņemot vērā manu dalību šajā projektā, arī ir pievērsušās veselīgākam dzīvesveidam. Būtu diezgan grūti, ja katru dienu vajadzētu skatīties, kā kolēģes mielojas ar kalorijām pārbagātiem ēdieniem, kurus esmu no ēdienkartes izslēgusi. Kaloriju skaitīšanas azarts ir pielipis arī viņām, un rezultātā svars samazinās ne tikai man, bet arī kolēģēm! Mana atbalsta grupa ir kļuvusi par manu sabiedroto.

«Vingruma klubs» ir kļuvis par trešo manis apmeklētāko vietu pēc mājām un darba vietas. Satiekot pārējās «Vingruma maratona» dalībnieces sporta zālē, jūtos kā savējā – gribas dzirdēt, kā viņām iet, un apmainīties ar gūto pieredzi. Treniņi man ļoti patīk. Galvenais priekšnoteikums, lai vienmēr aizietu uz treniņu, – paņemt visu nepieciešamo treniņam līdzi jau no rīta. Pirms dalības maratonā man bija aktīvs abonements citā sporta zālē, bet bija arī nelāgs niķis to neizmantot. Visbiežāk tas gadījās tādēļ, ka pēc darba dienas beigām braucu mājās pēc sporta tērpa. Bet tur dīvāns un dators to tik vien gaidīja, lai ierautu mani savos valgos un nelaistu prom.

Foto: publicitātes foto

Lai izdotos ievērot mentora Normunda ieteikumus, nepieciešama plānošana un sagatavošanās – jāizplāno, ko ēdīšu un kad vingrošu, un tad attiecīgi jāsagatavojas, lai nebūtu kārdinājums «noiet no pareizā ceļa»!

Ar smaidu un azartu esmu pieveikusi jau pusi no maratona – par «Vingruma maratonu» nu jau zina vismaz sešās valstīs, kur mani atbalsta draugi un ģimene. Apkārtējo pozitīvie vārdi un attieksme man dod papildu enerģiju un iedvesmu turpināt iesākto.

Aizrautīgu nedēļu vēlot, Inga

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu