Šogad plāno izbūvēt jaunas dzelzceļa platformas un sakārtot pasažieru infrasturktūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Uzņēmums AS «Pasažieru vilciens» šogad plāno aktīvu sadarbību ar VAS «Latvijas dzelzceļš», lai elektrovilcienu zonā varētu izbūvēt jaunas platformas un sakārtot pasažieru infrastruktūru, kad sāks kursēt jaunie elektrovilcieni, šodien, tiekoties ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), informēja valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Saskaņā ar viņa teikto šogad uzņēmums plāno noslēgt jauno elektrovilcienu iepirkuma procedūru un parakstīt līgumu par 32 elektrovilcienu sastāvu piegādi. Tad secīgi 2018.gadā plānots sākt darbus jauna depo plānošanā un izbūvē.

Grigulis arī informēja, ka «Pasažieru vilciens» pērn pārvadāja vairāk nekā 17 333 380 pasažieru, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2016.gadā. Dīzeļvilcienu zonā pasažieru skaita pieaugums sasniedza 4,5%. Proti, «Pasažieru vilciens» otro gadu pēc kārtas reģistrē pārvadāto pasažieru skaita pieaugumu.

Provizoriskie šā gada pirmo divu mēnešu dati liecina, ka arī 2018.gadā var sagaidīt pozitīvu pasažieru skaita dinamiku, atzīmēja Grigulis.

Pērn «Pasažieru vilciens» norīkoja 84 252 vilcienus. Tehnisku, cilvēcisku vai ārkārtas apstākļu dēļ pilnībā vai daļēji tika atcelts 141 reiss, kas ir 0,16% no reisu kopējā skaita. Vilcienu veikto reisu precizitāte ir sasniegusi 99,18%.

Tāpat «Pasažieru vilciens» turpinās darbu pie klientu servisa uzlabošanas, mobilo ierīču aplikācijas pilnveidošanas un perspektīvu pārvadājumu virzienu izvērtēšanas. Jau no 2017. gada rudens visos vilcienos ir pieejams bezmaksas bezvadu internets.

Jau vēstīts, ka gada pirmajā pusē «Pasažieru vilciens» plāno noslēgt līgumu par jauno elektrovilcienu piegādi.

«Pasažieru vilciens» patlaban vērtē Spānijas uzņēmuma «Patentes Talgo S.L» («Talgo»), Šveices kompānijas «Stadler» Polijas meitasuzņēmuma «Stadler Polska Sp. z o.o.» («Stadler»), Spānijas kompānijas «Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A.» (CAF) un Čehijas uzņēmuma «Škoda vagonka a.s.» iesniegtos piedāvājumus.

Iepirkumā paredzēts iegādāties 32 mūsdienīgus un ērtus elektrovilcienus. Jauna ritošā sastāva iegāde nepieciešama, lai, sākot no 2021.gada, sekmīgi iekļautos Autotransporta direkcijas izstrādātajā jaunajā sabiedriskā transporta sistēmā, kur vairs nav vietas vairāk nekā 50 gadu veciem vilcieniem ar komforta līmeni, kas atbilst pagājušā gadsimta 60.gadu izpratnei par pasažieru prasībām.

«Pasažieru vilciens» ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no «Latvijas dzelzceļa» veiktajām funkcijām. Iepriekš «Pasažieru vilciens» 100% bija «Latvijas dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu