Pētījums: mūsdienu britu jaunieši būs resnākā paaudze pasaules vēsturē

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Britu mileniāļi - gados jauni cilvēki, kas dzimuši 80. gados un līdz 90. gadu vidum - būs pasaules vēsturē resnākā paaudze, kad sasniegs 35 līdz 44 gadu vecumu, liecina labdarības organizācijas «Cancer Research UK» dati. Šajā vecumā liekais svars būs apmēram 70% britu mileniāļu, kamēr viņu vecāku paaudzē šis rādītājs bija 50%, vēsta raidorganizācija SKY.

Lai arī jauni cilvēki «it kā ievēro veselīgas ēšanas tendences», viņiem vajadzētu pārdomāt savus ēšanas paradumus, norāda profesore Linda Bolda, kura strādā labdarības organizācijā.

«Nekas nevar pārspēt sabalansētu diētu,» viņa uzsver.

«Cancer Research UK» brīdina, ka Lielbritānijā liekais svars ir otrais lielākais vēža izraisītājs pēc smēķēšanas. Liekais svars var būt saistīts ar 13 dažādiem vēža tipiem, ieskaitot krūts un nieru vēzi.

Taču saskaņā ar aptauju datiem tikai 15% briti zina par liekā svara saistību ar vēža rašanos.

Labdarības organizācija ierosinājusi, ka viens no veidiem, kā ar to cīnīties, varētu būt ātro uzkodu reklāmu aizliegums pirms plkst. 21.00.

Organizācijas «National Obesity Forum» priekšsēdētājs Tams Frajs rādītājus nosauca par «baisiem».

«Šie dati apliecina to, ko mēs jau zinām, - bērnu aptaukošanās ir milzīgs izaicinājums veselības jomā. Tas rada risku, ka jauni cilvēki nākotnē mirs no novēršamām slimībām,» sacīja Lielbritānijas sabiedrības veselības ministrs Stīvs Brains.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu