Sniegoti kadri: Romā uz laiku slēdz Kolizeju, Vatikānā pikojas priesteri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas rītā Romas iedzīvotāji pamodušies ieraudzīja neierastu skatu - Itālijas galvaspilsētu bija pārklājusi sniega sega. Lai cik skaistas būtu sniegotās ainavas, laika apstākļu dēļ uz ceļiem sācies haoss un nācies slēgt skolas, vēsta portāls «The Local».

Roma pieredzēja pirmo sniegu sešu gadu laikā. Sniega segas biezums dažviet pilsētas centrā sasniedza piecus centimetrus, bet ārpus tā - līdz pat pusmetram.

Itālijas Civilās aizsardzības aģentūra paziņoja, ka galvaspilsētas ielu tīrīšanā iesaistīšoties Itālijas armija. Tika slēgti vairāki populāri tūrisma objekti, topstarp Romas Kolizejs.

Sniega dēļ traucēta ceļu, gaisa un dzelzceļa satiksme. Kavēšanās gaidāma abās Romas lidostās.

Tikmēr Vatikānā, kur sniega sega noklājusi Svētā Pētera laukumu, tiek baudīti ziemas prieki. Priesteri no Gregoriāņu universitātes, kas atrodas netālu no Vatikāna, uz brīdi atsacījās no amata uzliktās nopietnības un apmētāja viens otru ar pikām.

Drēgnajā rītā fotogrāfijām ar Svētā Pētera baziliku fonā pozēja arī jezuītu priesteri no ASV. «Romā snieg pirmoreiz pēc piecu gadu pārtraukuma,» sacīja viens no priesteriem. «Mēs esam ļoti priecīgi.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu