Pērn akcīzes nodoklis par naftas produktiem iekasēts par 4% vairāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā gadā akcīzes nodoklis par naftas produktiem iekasēts 482,23 miljonu eiro apjomā, kas ir par 37,43 miljoniem eiro jeb 4% vairāk nekā 2016.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

No kopējā apjoma 361,74 miljoni eiro iekasēti par dīzeļdegvielu, ieskaitot iezīmēto (marķēto) dīzeļdegvielu un iezīmēto (marķēto) dīzeļdegvielu lauksaimniekiem.

Vēl 108,32 miljoni eiro iekasēti par benzīnu, ieskaitot benzīnu, kuram pievienots no lauksaimniecības izejvielām iegūts etilspirts.

Savukārt 10,84 miljoni eiro iekasēti par sašķidrināto naftas gāzi, kuru izmanto kā degvielu, bet 0,06 miljoni eiro - par degvieleļļu.

Akcīzes nodokļa ieņēmumus par naftas produktiem 2017.gadā ietekmēja kopējā patēriņam nodotā naftas produktu (degvielas) apjoma pieaugums (par 6%), kā arī patēriņam nodotās degvielas, kurai piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi, apjoma pieaugums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu