Pērn Ventspilī palielinājies lielgabarīta kravu pārvadāšanai izsniegto atļauju skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pagājušajā gadā Ventspilī palielinājies lielgabarīta kravu pārvadāšanai izsniegto atļauju skaits, informēja pašvaldības iestādes «Komunālā pārvalde» sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

2016.gada laikā atļaujas braucieniem uz un no ostas termināliem bija izsniegtas 403 lielgabarīta automašīnām, bet pērn šis rādītājs palielinājies līdz 444 kravas automašīnām.

Kā skaidroja Kalsere, viens no Ventspils pašvaldības uzdevumiem ir izsniegt atļaujas lielgabarīta vai smagsvara transportlīdzekļiem kravas pārvadāšanai pa noteiktu maršrutu pilsētas teritorijā. Atļauju izsniedz lielgabarīta vai smagsvara transportlīdzeklim vienai nedalāmas kravas pārvadāšanas reizei pa noteiktu maršrutu. Iebraucot Ventspils pilsētas teritorijā, atļaujas tiek izsniegtas lielgabarīta transportlīdzekļiem, kuru svars ir lielāks par 40 tonnām un izmēri pārsniedz piecu metru augstumu, 20 metru garumu un 3,5 metru platumu.

Kā atzina Kalsere, pērn kravas bijušas «visai iespaidīgā lielumā». Piemēram, vienas kravas garums sasniedzis pat vairāk nekā 50 metrus, platums bijis virs septiņiem metriem, kas ir visas brauktuves platums pa abām ielas joslām, bet augstums - astoņi metri.

Pārvadātās kravas galvenokārt tikušas piegādātas uz vai ienākušas no «Noord Natie Ventspils Terminals» piestātnes, kas ir daudzfunkcionāls kravu pārkraušanas centrs.

Nedalāma krava ir krava, kuru nav iespējams sadalīt divās vai vairākās kravās bez neparedzētiem izdevumiem vai bojājuma draudiem un kuru tās izmēru vai masas dēļ nevar pārvadāt saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu prasībām, piebilda Kalsere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu