Stankevičs aicina par prioritāti izvirzīt ne tikai IKP, bet arī cilvēcības pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Jānis Škapars

Jāgādā par to, lai cilvēcības dimensijas kopšana mūsu Tēvijā kļūst par prioritāti, kas neatpaliek no iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma, Ziemassvētkos uzsvēra Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Stankevičs atgādināja, ka strauji tuvojas Latvijas 100.dzimšanas diena. «Ejot uz dzimšanas dienas svinībām, parasti sarūpējam dāvanu. Lai mūsu dāvana Latvijai ir cilvēcības pieaugums,» aicināja katoļu baznīcas vadītājs.

Viņš skaidroja, ka cilvēcība pirmā izpausme ir atbalsta sniegšana noskumušajam - vientulības, atstumtības vai trūkuma skartajam līdzcilvēkam. «Tāda cilvēcība spilgti uzziedēja Jēzus Kristus un pēc tam arī viņa mācekļu dzīvē,» norādīja garīdznieks.

Metropolīts aicināja kopīgiem spēkiem gādāt par to, «lai cilvēcības dimensijas kopšana mūsu Tēvijā kļūst par prioritāti, lai tā neatpaliek no iekšzemes kopprodukta pieauguma».

«Dieva klātbūtnes un miera piepildītus Kristus dzimšanas svētkus un laimīgu Jauno 2018.gadu!» novēlēja Stankevičs.

Šodien Latvijā un citur kristīgajā pasaulē tiek svinēti Pirmie Ziemassvētki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu