«Brīvā viļņa» zaudējumi šā gada deviņos mēnešos pieauguši 2,7 reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Zivju pārstrādes uzņēmuma AS «Brīvais vilnis» šā gada deviņos mēnešos strādāja ar 4,675 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga 2,7 reizes pieauga - līdz 679 693 eiro, liecina tā biržā iesniegtais nerevidētais starpperiodu pārskats par 2017.gada deviņiem mēnešiem.

2016.gada deviņos mēnešos «Brīvais vilnis» strādāja ar 3,904 miljonu eiro apgrozījumu un 255 537 eiro zaudējumiem.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka šā gada deviņos mēnešos «Brīvais vilnis» pavisam saražoja 8,5 miljonus kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, tostarp 3,6 miljonus kārbu šprotes. Pērn deviņos mēnešos pārdots 8,8 miljoni kārbu konservu par 4,7 miljoniem eiro.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka zaudējumi 679 693 eiro apmērā radušies no saimnieciskās darbības. «Saimnieciskās darbības rezultāti, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir mazāk veiksmīgi, joprojām jūtama Krievijas embargo ietekme. Realizācijas apjomi ir palielinājušies, zaudējumi nav samazinājušies,» skaidrots uzņēmuma vadības ziņojumā, norādot, ka «Brīvais vilnis» darbu nav apturējis, bet strādā atbilstoši saņemtajiem pasūtījumiem, galvenokārt ražojot produkciju un izmantojot svaigo vietējo izejvielu.

Kompānijas vadības ieskatā, ņemot vērā esošo tirgus situāciju, turpmāk galvenais ir saglabāt esošos klientus un darboties pie jaunu tirgu apgūšanas.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka «Brīvais vilnis» aktīvi apmeklē pārtikas produkcijas izstādes Rietumeiropā un citur pasaulē. Uzņēmums strādā pie jaunu produkcijas veidu, jaunu produktu līniju izstrādes un jaunu iepakojuma veidu apgūšanas, kā arī pie esošās produkcijas kvalitātes uzlabošanas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušā gadā «Brīvais vilnis» strādāja ar apgrozījumu 5,43 miljonu eiro apmērā, kas ir par 24,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 12,7% - līdz 664 368 eiro.

«Brīvā viļņa» lielākie īpašnieki pastarpināti ir uzņēmēji Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu