Apdrošinātāja «InterRisk Vienna Insurance Group» peļņa deviņos mēnešos - 269 700 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Risku apdrošināšanas kompānija «InterRisk Vienna Insurance Group» (iepriekš «Baltikums Vienna Insurance Group») šogad deviņos mēnešos strādājusi ar peļņu 269 697 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Bruto prēmijās «InterRisk Vienna Insurance Group» 2017.gada deviņos mēnešos kopumā parakstījusi 21,239 miljonus eiro, kas ir par 12,8% vairāk nekā pērn deviņos mēnešos, bet atlīdzībās kompānija izmaksājusi 12,442 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 13,2%. Tajā skaitā Latvijā «InterRisk Vienna Insurance Group» bruto apdrošināšanas prēmijās šogad deviņos mēnešos parakstījusi 18,91 miljonu eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 12,375 miljonus eiro.

Visvairāk bruto prēmiju «InterRisk Vienna Insurance Group» šogad deviņos mēnešos parakstījusi transportlīdzekļu īpašnieku obligātajā civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanā - 8,322 miljonus eiro, kas ir par 44,6% vairāk nekā gadu iepriekš, veselības apdrošināšanā - 4,292 miljonus eiro, kas ir kritums par 13%, un sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšanā - 3,583 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir pieaugums par 21,9%. Visas šajos apdrošināšanas veidos parakstītās bruto prēmijas ir no Latvijā noslēgtajiem līgumiem.

Vienlaikus ārpus Latvijas «InterRisk Vienna Insurance Group» šogad deviņos mēnešos visvairāk bruto prēmijās parakstījusi vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā - 1,32 miljonus eiro un galvojumu apdrošināšanā - 591 000 eiro.

Arī bruto apdrošināšanas atlīdzībās «InterRisk Vienna Insurance Group» 2017.gada deviņos mēnešos visvairāk izmaksājusi OCTA apdrošināšanā - 4,851 miljonu eiro, kas ir par 9,9% vairāk nekā pērn deviņos mēnešos, seko veselības apdrošināšana, kurā atlīdzībās izmaksāti 3,202 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 5,6%, un KASKO apdrošināšana - 1,995 miljoni eiro, kas ir par 28,2% vairāk. Visas šajos apdrošināšanas veidos izmaksātās bruto atlīdzības ir par Latvijā noslēgtajiem līgumiem.

Ārpus Latvijas «InterRisk Vienna Insurance Group» šogad deviņos mēnešos visvairāk bruto atlīdzību izmaksājusi palīdzības apdrošināšanā - 29 700 eiro.

2016.gada deviņos mēnešos «InterRisk Vienna Insurance Group» strādāja ar zaudējumiem 1,402 miljonu eiro apmērā.

«InterRisk Vienna Insurance Group» ir filiāle Viļņā, kā arī, ievērojot pakalpojumu sniegšanas brīvības principu, kompānija sniedz apdrošināšanas pakalpojumus Tallinā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada septembrī tika nolemts veikt «InterRisk Vienna Insurance Group» un «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) reorganizāciju. Reorganizācija tiks veikta apvienošanas ceļā kā pievienošana, kur iegūstošā sabiedrība būs BTA un pievienojamā sabiedrība būs «InterRisk Vienna Insurance Group».

2015.gada rudenī Austrijas «Vienna Insurance Group» noslēdza apdrošināšanas kompānijas «Baltikums» iegādes darījumu. Kompānija 2015.gada decembrī mainīja nosaukumu pret «Baltikums Vienna Insurance Group», bet 2017.gada martā tā pārtapa par «InterRisk Vienna Insurance Group».

Savukārt par BTA lielāko akcionāru «Vienna Insurance Group AG» kļuva 2016.gadā augustā, iegādājoties 90% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu