Par «Valmiermuižas alus» produkciju interesējas arī Jaunzēlandē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par alus darītavas «Valmiermuižas alus» produkciju interesi izrādīta ne tikai Austrālijā, uz kurieni šogad sākts eksports, bet arī Jaunzēlandē, pastāstīja alus darītavas līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

Viņš atgādināja, ka alus darītava šogad sāksi realizēt produkciju tālākos tirgos Nīderlandē un Austrālijā, kā arī par «Valmiermuižas alus» produkcijas interesējušies citi tālie tirgi, kur eksports iespējams nākotnē. «Par mums šobrīd interesi ir izrādījuši arī tādi ļoti tāli tirgi, kā piemēram, Jaunzēlande. Saprotam, ka tā ir ļoti liela atzinība un kompliments mūsu alus darītavai, ka mūsu alu novērtē arī otrā pasaules pusē. Domāju, ka mēs būsim priecīgi par katru kasti, ko pārdosim tik tālos tirgos,» sacīja Ruņģis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka iepriekš minētās valstis atrodas salīdzinoši tālu no Latvijas, līdz ar to alus darītavai ikdienā ir grūti nodarboties ar zīmolu attīstību tajās. «Šajās ļoti tālajās valstīs mūsu attīstība izriet no tā, vai uz vietas ir kāds ļoti liels mūsu vai Latvijas alus fans,» viņš sacīja.

Ruņģis piebilda, ka plānveidīgāku eksporta attīstību «Valmiermuižas alus» saredz Ziemeļeiropas valstīs, tajā skaitā citās Baltijas valstīs un Skandināvijā, kur garšas, dizaina un kvalitātes izjūtas ir līdzīgas kā Latvijā. «Patlaban mūsu lielākais eksporta apjoms ir uz Igauniju kā kaimiņvalsti, otra lielākā ārvalsts aiz Igaunijas ir Somija, kas arī ļoti augstu novērtē tādu tīru, askētisku, sabalansētu garšu un alu kā baudīšanas un maltītes sastāvdaļu restorānā. Tamdēļ mēs gribētu augt un attīstīties Somijā, Zviedrijā, Dānijā un arī Lietuvā,» viņš teica, piebilstot, ka «Valmiermuižas alus» ļoti nopietni strādā pie tā, kā palielinātu realizācijas apjomu attiecīgajās četrās valstīs, kas ir alus darītavas fokusa tirgi.

Vienlaikus viņš piebilda, ka ir liels prieks, ja alus darītavu uzmeklē arī tālas valstis, uz kurām labprāt tiks sūtīta produkcija. Šajā ziņā uzņēmuma sens sapnis ir sākt eksportu uz tā saucamā «craft» alus dzimteni - ASV, kur tālā ceļa un īpašā nodokļu režīma dēļ tas līdz šim vēl nav izdevies. «Mums ir bijuši sūtījumi kā testa partijas uz ASV dažādiem latviešu svētkiem, viņi ir izrādījuši ļoti lielu interesi. Līdz ar to pieļauju, ka nākotnē mūsu eksporta valstu ģeogrāfija būs plašāka,» sacīja Ruņģis.

Jau ziņots, ka «Valmiermuižas alus» šogad sācis realizēt produkciju Apvienotajā Karalistē, Dānijā, Nīderlandē, kā arī Austrālijā. Tāpat uzņēmums turpina realizēt produkciju arī esošajos tirgos Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā un Šveicē. «Valmiermuižas alus» darītavas mērķis nākamajos trijos gados ir trīskāršot alus eksportu, sasniedzot 25% no kopējā izbrūvētā alus apmēra.

«Valmiermuižas alus» 2016.gadā strādāja ar 4,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 31% un bija 182 896 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

«Valmiermuižas alus» reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA «Valmiermuižas ieguldījumu fonds». Savukārt 60% «Valmiermuižas ieguldījumu fonda» daļu pieder Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam «Industrieliegenschaftenverwaltungs AG» (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam «Thinkflink GmbH».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu