Britu tūristei Ēģiptē draud nāvessods par pretsāpju tablešu ievešanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu tūristei Lorai Plamerei Ēģiptē draud nāvessods par pretsāpju tablešu «Tramadol» ievešanu valstī. 33 gadus vecā Plamere aizturēta par narkotiku kontrabandu, par ko Ēģiptē draud bargs sods, vēsta «New York Post».

Plamere 9.oktobrī ielidoja Hurgadas lidostā. Viņa devās pie 33 gadus vecā vīra - ēģiptieša Omara, ar kuru bija plānojusi pavadīt divas nedēļas ilgu atvaļinājumu. Pāris iepazinās pirms četriem gadiem, un Plamere pie vīra brauc apmēram četras reizes gadā.

Pēc negadījuma Plamere cieta no muguras sāpēm, tāpēc līdzi paņēma 29 tablešu plāksnītes ar desmit tabletēm katrā no tām. Viņas bagāžā bija arī pretsāpju medikaments «Naproxen».

Vienas «Tramadol» tabletes cena ir apmēram desmit centi, kas nozīmē, ka kopējā Plameres pārvadāto tablešu vērtība būtu mazāka par 30 eiro.

Ģimene norāda, ka Plamere piecas stundas esot bijusi aizturēta lidostā bez tulka un galu galā parakstījusi liecību arābu valodā, domājot, ka pēc tam tiks atbrīvota. Tā vietā viņa gandrīz mēnesi atrodas nelielā cietuma kamerā ar 25 citām ieslodzītām sievietēm.

«Mums teica, ka viņai draud 25 gadu cietumsods vai arī nāvessods,» sacīja Plameres māte Roberta Sinklēra.

Saskaņā ar ģimenes sniegto informāciju, Plamere divas reizes stājusies tiesas priekšā, taču abas reizes nosūtīta atpakaļ uz ieslodzījuma vietu.

Lielbritānijā «Tramadol» nopērkams ar ārsta recepti, taču vairākās citās valstīs šis medikaments ir aizliegts, jo no narkotikām atkarīgie to mēdzot lietot kā heroīna aizstājēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu