ASV pirmoreiz dod triecienus «Islāma valstij» Somālijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV piektdien veica divus bezpilota lidaparātu triecienus pret «Islāma valsts» kaujiniekiem Somālijā, pirmoreiz uzbrūkot šim džihādistu grupējumam šajā Āfrikas raga valstī, paziņoja ASV amatpersonas.

Triecieni notika Somālijas ziemeļaustrumos, un to gaitā tika nogalināti «vairāki teroristi», teikts ASV bruņoto spēku Āfrikas pavēlniecības (AFRICOM) paziņojumā.

Radiostacija «Voice of America» («Amerikas Balss»), atsaucoties uz Kandalas pilsētas vadītāju pusautonomajā Puntlendas reģionā, ziņoja, ka sešas raķetes trāpījušas «Islāma valsts» bāzei Bukas ciemā.

«Vietējie iedzīvotāji un gani bija šokā un bēga no šī rajona,» sacīja Kandalas pilsētas vadītājs Džama Mohameds Kurše.

AFRICOM preses sekretārs Entonijs Falvo pavēstīja, ka gaisa triecienu tuvumā nebija civiliedzīvotāju un «tie trāpīja paredzētajiem mērķiem». Viņš atzīmēja, ka tie bija pirmie pret «Islāma valsti» vērstie gaisa triecieni Somālijā.

ASV spēki pēdējos mēnešos vairākkārt bija uzbrukuši somāliešu džihādistiem no nemiernieku grupējuma «Shabaab», kas ir saistīts ar teroristu organizāciju «Al Qaeda».

«ASV spēki turpinās izmantot visus autorizētos un piemērotos pasākumus, lai aizsargātu amerikāņus un likvidētu teroristu draudus,» paziņoja AFRICOM.

«Islāma valsts» maijā uzņēmās atbildību par savu pirmo spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Somālijā, kurā nogalināti pieci cilvēki, grupējumam pastiprinot darbību reģionā, kurā dominē «Shabaab».

«Islāma valsts» kaujiniekus Somālijā vada bijušais «Shabaab» musulmaņu garīdznieks Abdikadirs Mumins, kurš 2015.gada oktobrī nomainīja uzticību «Al Qaeda» pret uzticību «Islāma valstij». ASV Valsts departaments augustā viņu atzina par «globālu teroristu».

Puntlendā dzimušais Mumins bija dzīvojis Zviedrijā, pirms viņš šī gadsimta pirmajos gados pārcēlās uz Lielbritāniju, kur viņš ieguva Lielbritānijas pilsonību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu