Videokadri no Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām «Zapad»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašlaik pilnā sparā rit Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības «Zapad 2017». Kaimiņvalstis un NATO nobažījušies par militārā vēriena demonstrēšanu un iespējamo agresiju.

Baltkrievija brīvprātīgi uzaicinājusi novērot Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Zviedrijas, Igaunijas un Norvēģijas pārstāvjus. Novērotāju darba programmā paredzēts apmeklēt poligonus, kur viņi varēs iepazīties ar manevru dalībnieku praktisko darbību, norādīja Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Vladimirs Makarovs.

Baltijas valstīs pastāv bažas, ka Krievija mācības var izmantot agresīviem nolūkiem. Militārās mācības «Zapad 2017» Baltkrievijā novēros trīs Latvijas pārstāvji, bet Krievijā - viens.

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels sestdien aģentūrai AP sacīja, ka vērienīgie militārie manevri esot uzskatāmi par «nopietnu gatavošanos lielam karam».

Mācību aktīvā fāze noslēgsies rīt, 20.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu