Sacepums ar makaroniem un dārzeņiem itāļu gaumē

FOTO: Publicitātes foto

Itāļu virtuve - vismaz tā, ko lielākā daļa pasaulē pazīst - ir samērā vienkārša. Itāļi arī priekšroku dod vienkāršiem ēdieniem, bez liekiem smalkumiem. Šī ir nedaudz pielāgota recepte mūsu platuma grādiem, bet rezultāts ir lielisks. Izmēģiniet šo recepti!

4 porcijas / 45 min.

1 iepakojums tvaicētu dārzeņu maisījums Bonduelle Vapeur «Itāļu»

250g pilngraudu makaroni

100g labi kūstošs siers

100g rīvmaize

1 gl piens

3 ēd.k. milti

40g sviests

1 lauru lapa

sāls, pipari

FOTO: Publicitātes foto

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo miltu mērci. Pannā izkausē sviestu, ieber miltus un visu laiku maisot apcep, līdz milti kļūst brūni. Intensīvi maisot pielej siltu pienu un uzkarsē. Pievieno lauru lapu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

FOTO: Publicitātes foto

Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar rīvmaizi.

FOTO: Publicitātes foto

Makaronus novāra līdz «al dente» konsistencei, ūdeni notecina. Pievieno atkausētus dārzeņus, samaisa un pārliek cepamā formā.

FOTO: Publicitātes foto

Pārlej ar miltu mērci, pa virsu pārkaisa ar rīvmaizi un sieru.

FOTO: Publicitātes foto

Cep cepeškrāsnī 30 minūtes un uzreiz pasniedz.

Uz augšu
Back