/nginx/o/2018/07/06/8209596t1ha1ad.jpg)
Itāļu virtuve - vismaz tā, ko lielākā daļa pasaulē pazīst - ir samērā vienkārša. Itāļi arī priekšroku dod vienkāršiem ēdieniem, bez liekiem smalkumiem. Šī ir nedaudz pielāgota recepte mūsu platuma grādiem, bet rezultāts ir lielisks. Izmēģiniet šo recepti!
4 porcijas / 45 min.
1 iepakojums tvaicētu dārzeņu maisījums Bonduelle Vapeur «Itāļu»
250g pilngraudu makaroni
100g labi kūstošs siers
100g rīvmaize
1 gl piens
3 ēd.k. milti
40g sviests
1 lauru lapa
sāls, pipari
/nginx/o/2018/07/06/8209586t1h88de.jpg)
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Gatavo miltu mērci. Pannā izkausē sviestu, ieber miltus un visu laiku maisot apcep, līdz milti kļūst brūni. Intensīvi maisot pielej siltu pienu un uzkarsē. Pievieno lauru lapu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
/nginx/o/2018/07/06/8209588t1he30a.jpg)
Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar rīvmaizi.
/nginx/o/2018/07/06/8209590t1hadee.jpg)
Makaronus novāra līdz «al dente» konsistencei, ūdeni notecina. Pievieno atkausētus dārzeņus, samaisa un pārliek cepamā formā.
/nginx/o/2018/07/06/8209592t1he2e3.jpg)
Pārlej ar miltu mērci, pa virsu pārkaisa ar rīvmaizi un sieru.
/nginx/o/2018/07/06/8209594t1h6f66.jpg)
Cep cepeškrāsnī 30 minūtes un uzreiz pasniedz.