/nginx/o/2018/07/06/8209625t1he4ae.jpg)
Šo salātu ideju mēs aizņēmāmies no grieķiem. Ne pa velti visas sastāvdaļas - sāļais siers, nogatavojušies dārzeņi, olīveļļa un smaržīgie zaļumi - ir vienas no galvenām Grieķijas bagātībām. Šo salātu noslēpums ir ātra pagatavošana - par pupiņām mēs jau esam parūpējušies, jums tikai jāatkausē, ātri jāsagriež pārējie dārzeņi un siers, jāsamaisa un salāti gatavi! Klāt var pasniegt kraukšķīgu bageti un marinētas olīvas.
3-4 porc.
20 min.
1 iep. tvaicētas zaļās sparģeļpupiņas Bonduelle «Vapeur»
200g tomāti (var būt krāsaini)
1 sarkana saldā paprika
200g Fetaki siers
pētersīļi
Mērcei:
4 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. asas sinepes
1 ķiploka daiviņa
sāls, pipari
/nginx/o/2018/07/06/8209613t1h0029.jpg)
Pupiņas atkausē, sagriež uz pusēm pēc nepieciešamības.
Papriku iztīra no sēklām un sagriež kubiņos.
Tādos pašos kubiņos sagriež tomātus un sieru.
/nginx/o/2018/07/06/8209615t1hc64f.jpg)
Gatavo mērci. Nelielā bļodiņā uzputo eļļu ar sinep;em, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
/nginx/o/2018/07/06/8209617t1hd1ba.jpg)
Dārzeņus pārliek salātu bļodā, pievieno sasmalcinātus pētersīļus, mērci, apmaisa.
/nginx/o/2018/07/06/8209619t1h0a13.jpg)
Tad pievieno sieru un uzmanīgi iecilā to salātos.
/nginx/o/2018/07/06/8209621t1h273d.jpg)
Pasniedz uzreiz.
/nginx/o/2018/07/06/8209623t1h3990.jpg)