Šo salātu ideju mēs aizņēmāmies no grieķiem. Ne pa velti visas sastāvdaļas - sāļais siers, nogatavojušies dārzeņi, olīveļļa un smaržīgie zaļumi - ir vienas no galvenām Grieķijas bagātībām. Šo salātu noslēpums ir ātra pagatavošana - par pupiņām mēs jau esam parūpējušies, jums tikai jāatkausē, ātri jāsagriež pārējie dārzeņi un siers, jāsamaisa un salāti gatavi! Klāt var pasniegt kraukšķīgu bageti un marinētas olīvas.
Salāti ar sparģelpupiņām grieķu gaumē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
3-4 porc.
20 min.
1 iep. tvaicētas zaļās sparģeļpupiņas Bonduelle «Vapeur»
200g tomāti (var būt krāsaini)
1 sarkana saldā paprika
200g Fetaki siers
pētersīļi
Mērcei:
4 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. asas sinepes
1 ķiploka daiviņa
sāls, pipari
Pupiņas atkausē, sagriež uz pusēm pēc nepieciešamības.
Papriku iztīra no sēklām un sagriež kubiņos.
Tādos pašos kubiņos sagriež tomātus un sieru.
Gatavo mērci. Nelielā bļodiņā uzputo eļļu ar sinep;em, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Dārzeņus pārliek salātu bļodā, pievieno sasmalcinātus pētersīļus, mērci, apmaisa.
Tad pievieno sieru un uzmanīgi iecilā to salātos.
Pasniedz uzreiz.