Iesūti ziņu!

Salāti ar sparģelpupiņām grieķu gaumē

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Šo salātu ideju mēs aizņēmāmies no grieķiem. Ne pa velti visas sastāvdaļas - sāļais siers, nogatavojušies dārzeņi, olīveļļa un smaržīgie zaļumi -  ir vienas no galvenām Grieķijas bagātībām. Šo salātu noslēpums ir ātra pagatavošana - par pupiņām mēs jau esam parūpējušies, jums tikai jāatkausē, ātri jāsagriež pārējie dārzeņi un siers, jāsamaisa un salāti gatavi! Klāt var pasniegt kraukšķīgu bageti un marinētas olīvas.

3-4 porc.

20 min.

1 iep. tvaicētas zaļās sparģeļpupiņas Bonduelle «Vapeur»

200g tomāti (var būt krāsaini)

1 sarkana saldā paprika

200g Fetaki siers

pētersīļi

Mērcei:

4 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. asas sinepes

1 ķiploka daiviņa

sāls, pipari

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Pupiņas atkausē, sagriež uz pusēm pēc nepieciešamības.

Papriku iztīra no sēklām un sagriež kubiņos.

Tādos pašos kubiņos sagriež tomātus un sieru.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Gatavo mērci. Nelielā bļodiņā uzputo eļļu ar sinep;em, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Dārzeņus pārliek salātu bļodā, pievieno sasmalcinātus pētersīļus, mērci, apmaisa.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Tad pievieno sieru un uzmanīgi iecilā to salātos.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Pasniedz uzreiz.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto
Komentāri
Uz augšu