Salāti ar sparģelpupiņām grieķu gaumē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo salātu ideju mēs aizņēmāmies no grieķiem. Ne pa velti visas sastāvdaļas - sāļais siers, nogatavojušies dārzeņi, olīveļļa un smaržīgie zaļumi -  ir vienas no galvenām Grieķijas bagātībām. Šo salātu noslēpums ir ātra pagatavošana - par pupiņām mēs jau esam parūpējušies, jums tikai jāatkausē, ātri jāsagriež pārējie dārzeņi un siers, jāsamaisa un salāti gatavi! Klāt var pasniegt kraukšķīgu bageti un marinētas olīvas.

3-4 porc.

20 min.

1 iep. tvaicētas zaļās sparģeļpupiņas Bonduelle «Vapeur»

200g tomāti (var būt krāsaini)

1 sarkana saldā paprika

200g Fetaki siers

pētersīļi

Mērcei:

4 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. asas sinepes

1 ķiploka daiviņa

sāls, pipari

Foto: Publicitātes foto

Pupiņas atkausē, sagriež uz pusēm pēc nepieciešamības.

Papriku iztīra no sēklām un sagriež kubiņos.

Tādos pašos kubiņos sagriež tomātus un sieru.

Foto: Publicitātes foto

Gatavo mērci. Nelielā bļodiņā uzputo eļļu ar sinep;em, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

Foto: Publicitātes foto

Dārzeņus pārliek salātu bļodā, pievieno sasmalcinātus pētersīļus, mērci, apmaisa.

Foto: Publicitātes foto

Tad pievieno sieru un uzmanīgi iecilā to salātos.

Foto: Publicitātes foto

Pasniedz uzreiz.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu