/nginx/o/2018/07/06/8209642t1h2b1d.jpg)
Vārds «karijs» varētu būt cēlies no tamilu vārda «kari», kas nozīmē pikantu mērci vai no tamilu vārda «kaari», kas apzīmē piedevas, ko pasniedz kopā ar pamatēdienu. Šī zupa sasildīs lietainā rudens dienā vai drēgnajā ziemas vakarā. Mūsu tvaicētie dārzeņi saglabā visas uzturvielas un ir labs vitamīnu avots. Izmēģiniet šo zupas recepti un mēs esam droši, to gatavosiet arī turpmāk.
4 porc./40 min.
1 iep. tvaicētas zaļās sparģelpupiņas Bonduelle «Vapeur»
1 bundž. tvaicēti zaļie zirnīši Bonduelle «Vapeur»
500g kartupeļi
1 bundž. kokosa piens
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 sarkans čili pipars
2 ēd.k. karija pulveris
1/2 laims
3 cm ingvera sakne
eļļa
sāls
/nginx/o/2018/07/06/8209632t1he0d0.jpg)
Kartupeļus nomizo un sagriež smalkāk. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus sasmalcina. Ingvera sakni sarīvē uz smakās rīves. Čili piparu sagriež smalkāk. Ja vēlas zupu pikantāku, tad sēkliņas var atstāt.
/nginx/o/2018/07/06/8209634t1h4cdf.jpg)
Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno kariju, ingveru, ķiplokus, čili piparu un cep vēl 3-4 minūtes.
/nginx/o/2018/07/06/8209636t1hbff1.jpg)
Pievieno kartupeļus, 1/2 glāzi ūdens un vāra 15 minūtes.
/nginx/o/2018/07/06/8209638t1h0290.jpg)
Tad pievieno pupiņas, zirnīšus, apmaisa un sautē vēl 5 minūtes.
/nginx/o/2018/07/06/8209640t1h0b94.jpg)
Kā pēdējo pievieno kokosa pienu, mazliet ūdeni, pēc garšas pievieno sāli un vāra vēl 10 minūtes uz mazas uguns.
Pasniedz uzreiz.