Zivju plācenīši ar turku zirņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī recepte īpaši priecēs tos, kuri nav sajūsmā par zivju ēdieniem. To ka zivis ir jāēd, zin visi, bet bieži vien atsakās dēļ to specifiskās smaržas. Šie plācenīši ir lielisks pierādījums tam, ka arī tie, kas zivis īpaši neēd, prasīs jums papildporciju - tieši turku zirņi neitralizē zivju smaržu, bet marinēti gurķīši un sinepes piešķir pikantumu. Garšīgi un veselīgi! Starp citu, turku zirņus var aizvietot ar tvaicētām baltām pupiņām.

Foto: Publicitātes foto

12-14 gb./ 30 min.

1 bundž. tvaicēti turku zirņi Bonduelle «Vapeur»

500g baltās zivs fileja

8 ēd.k. rīvmaize

6 mazie pipargurķīši

1 ēd.k. Dižonas sinepes

dilles

eļļa

sāls, pipari

citrons pasniegšanai

majonēze pasniegšanai

pipargurķīši pasniegšanai

Foto: Publicitātes foto

Zivi sagriež mazākos gabalos un liek blenderī. Pievieno turku zirņus, gurķīšus, 4 ēd.k. rīvmaizes, sinepes, dilles, sāli, svaigi maltus piparus un visu sasmalcina līdz masa ir viendabīga.

Foto: Publicitātes foto

No šīs masas veido plācenīšus, apvārta rīvmaizē.

Foto: Publicitātes foto

Pannā uzkarsē eļļu un cep no abām pusēm 3-4 min. līdz veidojas zeltīta garoziņa.

Foto: Publicitātes foto

Pasniedz ar citrona šķēlīti (no kuras izspeiž sulu), majonēzi, pipargurķīšiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu