Iesūti ziņu!

Zivju plācenīši ar turku zirņiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Šī recepte īpaši priecēs tos, kuri nav sajūsmā par zivju ēdieniem. To ka zivis ir jāēd, zin visi, bet bieži vien atsakās dēļ to specifiskās smaržas. Šie plācenīši ir lielisks pierādījums tam, ka arī tie, kas zivis īpaši neēd, prasīs jums papildporciju - tieši turku zirņi neitralizē zivju smaržu, bet marinēti gurķīši un sinepes piešķir pikantumu. Garšīgi un veselīgi! Starp citu, turku zirņus var aizvietot ar tvaicētām baltām pupiņām.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

12-14 gb./ 30 min.

1 bundž. tvaicēti turku zirņi Bonduelle «Vapeur»

500g baltās zivs fileja

8 ēd.k. rīvmaize

6 mazie pipargurķīši

1 ēd.k. Dižonas sinepes

dilles

eļļa

sāls, pipari

citrons pasniegšanai

majonēze pasniegšanai

pipargurķīši pasniegšanai

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Zivi sagriež mazākos gabalos un liek blenderī. Pievieno turku zirņus, gurķīšus, 4 ēd.k. rīvmaizes, sinepes, dilles, sāli, svaigi maltus piparus un visu sasmalcina līdz masa ir viendabīga.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

No šīs masas veido plācenīšus, apvārta rīvmaizē.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Pannā uzkarsē eļļu un cep no abām pusēm 3-4 min. līdz veidojas zeltīta garoziņa.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Pasniedz ar citrona šķēlīti (no kuras izspeiž sulu), majonēzi, pipargurķīšiem.

Komentāri
Uz augšu