/nginx/o/2018/07/06/8209657t1h2017.jpg)
Šī recepte īpaši priecēs tos, kuri nav sajūsmā par zivju ēdieniem. To ka zivis ir jāēd, zin visi, bet bieži vien atsakās dēļ to specifiskās smaržas. Šie plācenīši ir lielisks pierādījums tam, ka arī tie, kas zivis īpaši neēd, prasīs jums papildporciju - tieši turku zirņi neitralizē zivju smaržu, bet marinēti gurķīši un sinepes piešķir pikantumu. Garšīgi un veselīgi! Starp citu, turku zirņus var aizvietot ar tvaicētām baltām pupiņām.
/nginx/o/2018/07/06/8209649t1h6bae.jpg)
12-14 gb./ 30 min.
1 bundž. tvaicēti turku zirņi Bonduelle «Vapeur»
500g baltās zivs fileja
8 ēd.k. rīvmaize
6 mazie pipargurķīši
1 ēd.k. Dižonas sinepes
dilles
eļļa
sāls, pipari
citrons pasniegšanai
majonēze pasniegšanai
pipargurķīši pasniegšanai
/nginx/o/2018/07/06/8209650t1hf1fb.jpg)
Zivi sagriež mazākos gabalos un liek blenderī. Pievieno turku zirņus, gurķīšus, 4 ēd.k. rīvmaizes, sinepes, dilles, sāli, svaigi maltus piparus un visu sasmalcina līdz masa ir viendabīga.
/nginx/o/2018/07/06/8209651t1h9cd8.jpg)
No šīs masas veido plācenīšus, apvārta rīvmaizē.
/nginx/o/2018/07/06/8209653t1h612e.jpg)
Pannā uzkarsē eļļu un cep no abām pusēm 3-4 min. līdz veidojas zeltīta garoziņa.
/nginx/o/2018/07/06/8209655t1h7766.jpg)
Pasniedz ar citrona šķēlīti (no kuras izspeiž sulu), majonēzi, pipargurķīšiem.