/nginx/o/2018/07/06/8209674t1h1c05.jpg)
Ne katram ir dotības pagatavot kādu augstās franču virtuves šedevru. Taču tā bija līdz šim. Tagad viss ir citādi. Godīgi sakot, gatavot te īpaši nav ko. Vistas gaļa cepās ātri, milti pasargā to no izžūšanas un gaļa paliek sulīga. Par dārzeņiem mēs jau esam pārūpējušies - mūsu dārzeņi jau ir gatavi, tos vajag tikai uzsildīt. Ja pievienosiet kādu šķipsniņu kaltētas lavandas, tad ēdiens iegūs pa īstam franču garšu.
4 porc.
30 min.
2 vistas filejas
1 iep. tvaicētu dārzeņu maisījums Bonduelle Vapeur «Franču»
50g rīvēts cietais siers
30g sviests
2 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. milti
1/2 tējk. paprikas pulveris
1/2 tējk. kaltēts timiāns
sāls, pipari
/nginx/o/2018/07/06/8209664t1h1973.jpg)
Vistas filejas sagriež gareniski uz pusēm, lai veidojas 4 lielas gaļas šķēles. Šķīvī ieber miltus un apvārta filejas no abām pusēm.
/nginx/o/2018/07/06/8209666t1h299e.jpg)
Pannā izkausē 10g sviesta un apcep filejas no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini-brūnas. Gaļas gabalus pārliek uz šķīvja un paglabā vēlākam.
/nginx/o/2018/07/06/8209668t1h09d2.jpg)
Tajā pašā pannā izkausē atlikušo sviestu un apcep tajā ķiplokus, timiānu un paprikas pulveri. Pievieno atkausētus dārzeņus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un ātri tos apcep.
/nginx/o/2018/07/06/8209670t1h6aa6.jpg)
Tad atgriež atliktās gaļas šķēles, pārkaisa ar rīvētu sieru un vēlreiz uzsilda.
/nginx/o/2018/07/06/8209672t1h6a24.jpg)
Pasniedz uzreiz.