/nginx/o/2018/07/06/8209747t1h10c4.jpg)
Šādus grauzdiņus var pasniegt gan brokastīs un vakariņās pie vīna glāzes, gan kā uzkodu uz jebkura mēroga svinību galda. Cepti ķiploki saglabā savu pikantumu, bet zaudē nepatīkamo aromātu. Vienkārši pagatavot, bet grūti atturēties. Pārlieicnaties paši!
425 ml tvaicētas baltās pupiņas Bonduelle «Vapeur»
150g krēmsiers
1 bagete
6 bekona šķēles
3 ķiploka daiviņas
1/2 citrons
baziliks
olīveļļa
sāls, pipari
/nginx/o/2018/07/06/8209738t1h16aa.jpg)
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
Bageti sagriež šķēlēs, liek uz cepešpannas un pārlej ar olīveļļu. Tur pat liek neattīrītas ķiploku daiviņas un bekona šķēles. Cep cepeškrāsnī līdz ķiploki ir mīksti. Iespējams, grauzdiņi un bekons būs gatavi ātrāk. Bekonu ar rokām salauž mazākos gabaliņos.
/nginx/o/2018/07/06/8209740t1h05af.jpg)
Bļodā liek tvaicētas pupiņas, svaigo sieru, notīrītus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Piespiež citrona sulu un visu sablendē līdz masa ir daudz-maz viendabīga.
/nginx/o/2018/07/06/8209741t1h4de1.jpg)
Uz grauzdiņiem smērē pupiņu pastēti, pa virsu kārto bekonu un bazilika lapiņas. Pasniedz uzreiz.
/nginx/o/2018/07/06/8209743t1h9575.jpg)
12-14 gb
40 min.
/nginx/o/2018/07/06/8209745t1hf143.jpg)