Iesūti ziņu!

Grauzdiņi ar pupiņu pastēti un bekonu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Šādus grauzdiņus var pasniegt gan brokastīs un vakariņās pie vīna glāzes, gan kā uzkodu uz jebkura mēroga svinību galda. Cepti ķiploki saglabā savu pikantumu, bet zaudē nepatīkamo aromātu. Vienkārši pagatavot, bet grūti atturēties. Pārlieicnaties paši!

425 ml tvaicētas baltās pupiņas Bonduelle «Vapeur»

150g krēmsiers

1 bagete

6 bekona šķēles

3 ķiploka daiviņas

1/2 citrons

baziliks

olīveļļa

sāls, pipari

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

Bageti sagriež šķēlēs, liek uz cepešpannas un pārlej ar olīveļļu. Tur pat liek neattīrītas ķiploku daiviņas un bekona šķēles. Cep cepeškrāsnī līdz ķiploki ir mīksti. Iespējams, grauzdiņi un bekons būs gatavi ātrāk. Bekonu ar rokām salauž mazākos gabaliņos.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Bļodā liek tvaicētas pupiņas, svaigo sieru, notīrītus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Piespiež citrona sulu un visu sablendē līdz masa ir daudz-maz viendabīga.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Uz grauzdiņiem smērē pupiņu pastēti, pa virsu kārto bekonu un bazilika lapiņas. Pasniedz uzreiz.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

12-14 gb

40 min.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto
Komentāri
Uz augšu