Ar ko īpašs jaunais iRobot Roomba 980? Testējam! Pieredzes stāsta 2.daļa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Es esmu Gunita, Tvnet autore, un man un manai ģimenei (es, vīrs un divi sākum skolēni) bija tas prieks ne tikai pāris nedēļas grīdas uzkopšanai izmatot iRobot, bet izmēģināt pašu jaunāko sausās uzkopšanas ierīci iRobot Roomba 980, kura viena no vērā ņemamākajām īpašībām ir spēja vienā uzkopšanas reizē iztīrīt platību līdz pat185 kvadrātmetriem.Uzreiz jāsaka, ka neesmu kvēlākā tehnoloģiju fane, tāpēc ar piesardzību skatījos uz visām papildu funkcijām, ko piedāvā šis modelis. Speciāla aplikācija, palielināta robota sūkšanas jauda uz paklājiem, īpaši lielu telpu tīrīšana, ietilpīgs akumulators un robota spēja darba vidū veikt pašuzlādi - vai tiešām man šīs papildus funkcijas būs noderīgas?

Mīļā, tev robots iesprūdis!

Pēc pirmās iepazīšanās ar robotu nepaspēju vēl ne acu pamirkšķināt, kad vīrs, padzirdējis par iespēju robotu pieslēgt mājas wifi tīklam, jau palaiž robotu no sava telefona. Jāsaka, ka šī rotaļa testēšanas laikā bija topā mūsu ģimenē – bērniem un vīram izjokot mani, pēkšņi palaižot robotu, kad es lasu istabā, kur mierīgi snauž robots. Diemžēl iPad ierīcei nav atsevišķas aplikācijas,taču uz iPad var lejupielādēt iPhone aplikāciju un tā funkcionāli darbosies.Android tālrunim aplikāciju var uzlikt bez problēmām – sekojot instrukcijai, tas ir viegli izdarāms. Palaist robotu attālināti, saņemt ziņas par kļūdām vai apskatīt tā tīrīšanas trajektoriju – tam kopumā vairāk saredzēju spēles ne lietderības elementu, bet kas gan mūsu dzīve būtu bez jautrības? Testēšanas laikā saņēmu divreiz vairāk ziņu no vīra nekā parasti. Tas nekas, ka to saturs lielākoties bija - «Labrīt, tev robots iesprūdis» vai «Roltons jālādē!» Jūs prasīsiet, kas ir Roltons? Mana iRobota vārds, kādā to nodēvējām aplikācijā.

Cīņai ar smiltīm - paklājiņi un Carpet Boost funkcija

Īpaši siltajā sezonā mans bieds ir smiltis. Mājai blakus atrodas milzīga smilšu kaste, kurā spēlējas bērni. Lai samazinātu smilšu nonākšanu istabās, mājās vairākās vietās ir izvietoti mazi paklājiņi pēdu slaucīšanai. Parasti pēc pāris dienām paklājiņi ir pilni smilšu. Tāpēc īpaši novērtēju Carpet Boost funkciju – robots labi tika galā ar smiltīm paklājā - pēc katras savākšanas reizes paklājs izskatījās košs un tīrs, bet robota gružu konteinerī bija smiltis.

Mājoklī pārsvarā ir lamināts, atsevišķās vietās flīzes un daži mazi jau pieminētie zemie paklājiņi. Ja uz cietā seguma robots darbojās ar vienu jaudu, uzbraucot uz paklājiņa – jau ar citu, lielāku. To sajutu ar ausīm. Mans pūkainais kāju relaksācijas paklājs kalpo vairāk kā dekors, ko ikdienā tīru, vienkārši izklapējot. Prieks, ka robots to uztvēra kā šķērsli un gāja tam ar līkumu, nemēģinot uz tā uzbraukt. Pēc tam gan iedomājos, ka paklāju taču varu pacelt, lai robots iztīra zem tā. Nu jā, šādas zināšanas nāk ar pieredzi. Nākamreiz tā darīju

Foto: Publicitātes foto

Īpaši lielu vai vairāku telpu tīrīšana

Iepriekšējā rakstā, ka pagaidām man neizdodas mājoklī uzturēt tādu kārtību, lai vienlaikus pa visu mājokli palaistu strādāt iRobot. Tomēr mana apņēmība ir gana liela – kolīdz mājoklī parādīsies vairāk mēbeļu, pazudīs juceklis, un tas man ļaus organizēt tīrīšanu daudz labāk. Pagaidām visērtāk šķiet nodot tīrīšanai zonas pa daļām – no rīta, aizejot no mājām – dzīvojamo istabu un virtuvi, bet vakarā, pārnākot – guļamistabu un vannas istabas. Līdz nakts mieram ar guļamistabu robots tiek galā bez raizēm. Ja tomēr pa dienu robots kādu iemeslu dēļ nav pabeidzis tīrīt dzīvojamo istabu, tad to tas pabeidz vakarā, kad esmu atsprostojusi to no šķēršļa.

Bez testēšanas neiztikt

Ja sākotnēji man šķita, ka šādu ierīci var iepazīt pāris dienās, tad tagad saprotu, ka noteikti nē. Un nav šaubu, ka pirms pirkuma izdarīšanas robots, īpaši ja ir ar daudzām funkcijām, ir jānotestē – tas ir pietiekami dārgs, lai iegādātos bez apdomas. Tāpat, ja ģimenē ir vairāki cilvēki, noteikti savā starpā ir jāapspriežas un jāvienojas par pirkumu, lai nav tā, ka viens aktīvi ievēro kārtību, kamēr citi tam nepievērš uzmanību. Sadarbība šajā jautājumā ir ļoti svarīga ceļā uz tīrām grīdām – lai prieks būtu visiem. Jau atkal līdzība ar trauku mašīnu – lai tā tiktu lietota efektīvi, katram pēc ēšanas savi trauki ir tajā jāieliek, bet palaišana un izkrāmēšana var būt kāda konkrēta cilvēka pārziņā. Tāpat ģimenei jāvienojas, kā katram ar mazu ieguldījumu atvieglot grīdu tīrīšanu.

Kurš man vislabākais?

Protams, es labprāt paturētu sev šo grīdas tīrīšanas robotu - iRobot Roomba 980, tomēr, ja man pašai tas būtu jāiegādājas, nez vai mana izvēle kristu par labu šim modelim – man pietiktu arī ar mazāk jaudīgu modeli. Kopējā mājokļa platība ir 125 kvadrātmetru un tā kā telpas pārsvarā tīru pa daļām – tik jaudīgs modelis man nav nepieciešams, bet tā papildu funkcijas sniedz prieku. Funkcija, kura patiešām man būtu sadzīvē praktiski noderīga, ir Carpet Boost tehnoloģija – no mājoklī izvietotajiem smilšu savācēj paklājiņiem netīrumus tas iztīra ļoti labi. Noteikti lielākām, jau labi iekārtotam mājoklim, kur nemitinās mazi bērni, kas mēdz spēlēties uz grīdas un atstāt aiz sevis kaujas laukus, šis modelis būtu piemērotāks.

Uzziniet sev vispiemērotāko iRobot modeli, konsultējoties ar speciālistu, vai piesakieties testam!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu