Ungārija diplomātiskā strīdā atsauc vēstnieku no Nīderlandes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Budapešta atsaukusi savu vēstnieku no Hāgas pēc Nīderlandes vēstnieka Ungārijā izteiktās kritikas par Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna valdību, ka tā izmantojot musulmaņu teroristiem līdzīgu taktiku, piektdien vēsta vietējie mediji.

«Musulmaņu teroristi rada ienaidniekus tādā pat veidā kā Ungārijas valdība,» ceturtdien ungāru nedēļas izdevumam «168 Ora» sacīja Nīderlandes vēstnieks Gajus Sheltema.

Tāpat kā islāmistu ekstrēmisti, kas akli īsteno savus uzbrukumus, Orbāns migrācijas krīzē nespēj saskatīt atšķirības, visus patvēruma meklētājus raksturojot kā potenciālus teroristus, sacīja Sheltema.

Vēstnieka izteikumi izpelnījušies Ungārijas ārlietu ministra Pētera Sijārto nosodījumu, kurš piektdien sacīja, ka pieprasījis Nīderlandes valdībai paskaidrot «šos nepamatotos apvainojumus».

«Mēs nepieņemsim paskaidrojumus aiz slēgtām durvīm,» uzsvēra ministrs.

Migrācijas krīzes kulminācijas laikā 2015.gadā ceļā uz turīgajām Rietumeiropas un Ziemeļeiropas valstīm Ungāriju šķērsoja vairāk nekā 400 000 nelegālo imigrantu.

Migrācijas politikas jautājumos Briselei vairākkārt izraisījušās asas domu apmaiņas ar Orbānu, kurš masveida nelegālo imigrāciju nodēvējis par «terorisma Trojas zirgu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu