«Hizbollah» gatavojas cīņām ar «Islāma valsti» Libānā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Libānas šiītu bruņotais grupējums «Hizbollah» gatavojas vērsties pret teroristisko grupējumu «Islāma valsts» Libānas ziemeļaustrumos, kur iepriekš tas iesaistījies cīņās ar grupējumu «Jabhat Fatah al Sham», kas saistīts ar «Al Qaeda».

Avoti «Hizbollah» otrdien pavēstīja, ka grupējums Irsālas reģionā Sīrijas pierobežā panācis progresu cīņā ar «Jabhat Fatah al Sham» un ka kaujas ar to gandrīz ir pabeigtas.

Tikmēr kalnos pie Irsālas patvērumu raduši «Islāma valsts» kaujinieki, kuru apkarošanai «Hizbollah» pievērsīsies tagad.

Operāciju abpus robežai ar Sīriju, lai šo teritoriju attīrītu no «bruņotajiem teroristiem» «Hizbollah» uzsāka piektdien.

Irsālā un tās apkārtnē improvizētās nometnēs mīt vairāki desmiti tūkstoši sīriešu bēgļu, taču tiek lēsts, ka apkārtnē darbojas arī aptuveni 1000 kaujinieku, kas pārstāv gan «Jabhat Fatah al Sham», gan «Islāma valsti», gan mēreno Sīrijas opozīciju, pret kuru arī cīnās «Hizbollah», kas atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu