Kāpēc dažreiz, dzerot vīnu, mēs paliekam sārtiem vaigiem?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Daudziem zināmi cilvēki, kuru seja, lietojot alkoholu, kļūst izteikti sarkana, lai gan viņi nav nokautrējušies, apdeguši saulē vai nosvīduši. Iemesls šādam stāvoklim ir tā saucamā sarkšanas reakcija, ko izraisa alkohols (alcohol flush reaction), un tas nevēsta neko labu, raksta izdevums «Mirror».

Lai arī alkohols nav īpaši vajadzīgs un noderīgs cilvēka organismam, tomēr glāze sarkanvīna vakarā vai pinte alus pēc kārtīga fiziska treniņa var nākt par labu cilvēka organismam.

Neskatoties uz to, ir jābūt uzmanīgiem, jo robeža starp glāzi vīna vai pinti alus un vairākām degvīna glāzītēm pēc kārtas ir ārkārtīgi šaura. Turklāt alkohola pārmērīga lietošana ir īpaši bīstama cilvēkiem, kas alkohola ietekmē cieš no sarkšanas.

Izdevuma «Tech Insider» publicētajā video izklāstīts, ka blakusefekti alkohola lietošanai ir dažādi - sākot ar sarkšanu un nelabu dūšu un beidzot ar galvassāpēm un traucētu sirdsdarbību. Nepatīkamos blakusefektus izraisa acetaldehīds – kancerogēna un toksiska viela, ko satur alkohols.

Parasti, alkoholam nonākot aknās, tas tiek pārvērsts acetātā, kas ir nekaitīgs cilvēka veselībai, tomēr tiem, kas cieš no sarkšanas, aknas nespēj pienācīgā ātrumā acetaldehīdu acetātā pārvērst, un tas organismā saglabājas ievērojami ilgāk.

Šiem cilvēkiem ir lielākas iespējas piedzīvot alkohola izraisītas veselības problēmas gan alkohola lietošanas brīdī, gan vēlāk dzīvē.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu