Carnikavas novada domē koalīcijā varētu palikt LZS un VL-TB/LNNK

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) Carnikavā tāpat kā iepriekšējā sasaukumā plāno sadarboties ar nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, aģentūrai LETA pastāstīja LZS saraksta līdere Daiga Jurēvica.

Carnikavā LZS šajās vēlēšanās ieguvusi septiņus deputātu mandātus no 15. Iepriekšējā sasaukumā partiju domē pārstāvēja astoņi deputāti. Savukārt VL-TB/LNNK tāpat kā iepriekšējā sasaukumā ir ieguvusi vienu vietu domē.

Jurēvica pastāstīja, ka kopumā vēlēšanu rezultātus vērtē kā ļoti labus, jo pēdējā gada laikā novadā ir piedeklarējušies 2000 jauni balstiesīgo, palielinot novada vēlētāju skaitu no 4000 līdz 6000. Viņa norādīja, ka novadā ir ļoti dažāds elektorāts, un tas nozīmē, ka vairums jauno novada iedzīvotāju, balsojuši par LZS.

Lai gan iepriekšējā sasaukumā LZS Carnikavas domē bija vairākums, koalīcijā darbojās arī VL-TB/LNNK, pauda Jurēvica, piebilstot, ka plāno šo sadarbību turpināt, strādājot ar pārbaudītām vērtībām. Viņa arī norādīja, ka pašreiz viss vēl ir sarunu procesā.

Partija neizslēdz iespēju sadarboties arī ar citiem deputātiem, jo pašvaldībā svarīgākais ir strādāt novada labā nevis veidot «lielo politiku», uzsvēra Jurēvica.

Carnikavas novada domē no LZS iekļuvusi Jurēvica, Genovefa Kozlovska, Pjotrs Špakovs, Eva Odziņa, Juris Kozlovskis, Laimonis Daugavietis un Aldonis Lūkins.

Piecus mandātus ieguvusi politiskā apvienība «Reģionu alianse», kuru domē pārstāvēs Arta Deniņa, Imants Krastiņš, Gunita Dzene, Kristaps Bergmanis un Dainis Kozlovskis.

Deputāti Sabīna Antonova un Eduards Burģelis pašvaldībā pārstāvēs sociāldemokrātisko partiju «Saskaņa», bet VL-TB/LNNK pārstāvēs Gatis Miglāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu